Umpihankifrisbeegolfin MM-kisaennakko – yksilökisa

Ukkohallassa ratkotaan sunnuntaina Umpihankifrisbeegolfin maailmanmestaruus kahdessa eri luokassa: MeAmmattilaiset (avoin) sekä EiVieläAmmattilaiset (amatöörit). Kisoihin matkaa lukuisia ofsilaisia kamppailemaan mitaleista. Tässä jutussa kuulemme osan meidän pelaajiemme kommentteja ja fiiliksiä ennen kisoja.

EiVieläAmmattilaiset on selkeästi suosituin luokka, kirjoittamisen hetkellä torstaina, siihen on ilmoittautunut 29 pelaajaa. Tuloslistaa katsoessa Ofsia edustavat peräti seitsemän osallistujaa, eli Riku Annola, Niko Hiltunen, Pasi Kerkkänen, Marko Mustonen, Eero Soronen, Ari-Pekka Turpeinen ja Kalle Vanhapelto. Hallituksen jäsen Lasse Launimaa on lisäksi antanut ymmärtää, että myös Teemu Sipola aikoo liittyä seuraan, jahka tuo SuomiSport saadaan toimimaan… Eli Ofsilaisia olisikin kahdeksan.

MeAmmattilaiset-luokka on hieman pienempi, listoilla on tällä hetkellä vain kahdeksan pelaajaa, joista tosin seitsemän edustavat Ofsia. Mitalimahdollisuudet ovat suorastaan huikean hyvät! Pelaajamme tässä luokassa ovat Jari Härö, Jouni Huhtamäki, Matti Kanervo, Mikko Kanervo, Jukka Kälkäjä, Lasse Launimaa sekä Ilkka ”Illi” Silkamo.

Osallistujaluettelo näyttää tältä.

Osallistujaluettelo näyttää tältä.

Tiukka kisa on varmasti tulossa molemmissa luokissa, ja kuten kisojen TD Mika Hyvönen toteaa ”Sunnuntaina heitetään jo astetta totisempana kuin joukkuekisassa, koska jokainen haluaa olla maailmanmestari umpifribassa. Yksilökisa on tullut myös erittäin suosituksi ja uskon, että yksilötuloksen tekeminen kiinnostaa. Tänä vuonna mukana on heittäjä myös Tanskaa edustamassa.”

Millä fiiliksillä Ofsilaiset ovat lähdössä Ukkohallaan? Kysyimme muutamien pelaajien kuulumisia näin kisojen alla:

– Ensikertalaisena lähden kisoihin ja odotan mukavaa sekä tietysti rentoa kisaa. Haastavinta taitaa koko viikonlopussa olla se, että saa itsensä ylös 07.00. Perjantaina aamupäivällä lähetään ja tarkoituksena on käydä tutustumassa rataan ennen kisoja, sanoo Ari-Pekka Turpeinen, joka on osoittanut erinomaista tuloskuntoa viime kauden lopulla sekä etenkin tänä vuonna. Ari-Pekka voitti Winter Gamesin avauskisan Challenger-luokan ja Amatööri-luokan viime lauantain Pikkaralan liigassa, eli hän pärjää lumella – kenties jopa umpihangessa – hyvin.

Pikkaralassa on päässyt treenaamaan lähes umpihangessa. Kuva Jari Härön treeneistä.

Pikkaralassa on päässyt treenaamaan lähes umpihangessa. Kuva Jari Härön treeneistä.

– Hyvillä fiiliksillä viikonloppua ja skaboja odotellaan. Joku taisi eilen pimeässä mainostaa, että Ilon kautta! [Matti taitaa tässä viitata Illin kommenttiin ennen tiistain ledikisoja, jossa hän haastoi kaikkia olemaan haukkumatta omia heittoja ja vetämään kisat läpi positiivisina. Toim. huom.] Isommalti ei ole tavoitteita, heitteleminen on jäänyt viimeisinä parina kuukautena todella vähälle. Puolenkymmentä kierrosta ledeilyä, neljä sisäsarjan ultimate-ottelua Etelä-Suomessa ja parit ultimatetreenit. Kovasti ihmettelen jos pääsen haastamaan kärkikastin näillä eväillä. Tavoitteena kuitenkin ehjä ja rohkea kierros, jolla pestään muut kisaajat, Matti Kanervo kertoo tavoitteistaan.

Joukkuekisassa voittoa Team Alaraudan kanssa tavoittelevalla Niko Hiltusella on vaatimattomammat tavoitteet yksilökisaan: ”siinä kymmenen parhaan joukkoon pääsy riittää”, hän toteaa.

– Lauantain Pikkaralan kisa oli omalla kohdallani suuntaa antavaa kokeilua heittokunnosta. Hyvältä tuntuu, kun heitin oman ennätyksen -18. Tästä on hyvä lähteä kohti MM-kisoja. Henkilökohtaisessa kisassa anoin siirtoa ammattisarjaan ja minut nostettiin nyt sinne. Kahdesti olen aiemmin osallistunut kisoihin, ja voittanut molemmilla kerroilla oman sarjani, joten pidin oikeana lähteä haastamaan ammattisarjaan kovia ”junioreita”.  Kyllähän tämmöinen papparainen joutuu antamaan parastaan, jotta voisi edes vähän laittaa hanttiin junioreille, tänä vuonna 49 vuotta täyttävä Jukka Kälkäjä toteaa.

– Omaa MM-kisafiilistä saa vielä vähän rakennella, kun en ole ehtinyt oikein siirtämään ajatuksia sinne asti. Onneksi tässä on monta päivää aikaa, ja kemiläisen syntyperän tuoma rajaton itseluottamus auttaa/pahentaa asiaa huomattavasti. Radasta ei ole tihkunut paljoa tietoa vielä, mutta kuuluisan siltaväylän mukanaolosta on kuultu huhuja. Olen pähkinyt sen väylän pelikirjaa vuoden 2016 kisoista asti heitettyäni siihen yksilökisan alkajaisiksi kymmenen heittoa. Uskon, että uusi strategiani vähentää heittoja tuosta huomattavasti, Lasse Launimaa toteaa.

Kuten jo toissa päivänä kuulimme, siltaväylä ei valitettavasti (?) ole tänä vuonna mukana. Mutta kenties Mika on keksinyt jonkin hyvän korvikkeen sille väylälle? Perjantaina se selviää!

Lasse Launimaa treenasi keskiviikkoiltana puttia kuntoon viikonloppua varten.

Lasse Launimaa treenasi keskiviikkoiltana puttia kuntoon viikonloppua varten.

– Yksilökisassa tavoitteena on ettei sijaksi muodostuisi viimeinen sija  Tähän mennessä ei ole ollut kisoissa sellaista kierrosta johon olisi kaikin puolin ollut tyytyväinen. Ehkäpä sen aika on nyt? Fiilis on kuitenkin hyvä ja onhan kisoja odoteltukin jo reilu puoli vuotta. Whatsapp on joukkueen kesken pimputtanut melko kiivaasti, tuore Ofsilainen Pasi Kerkkänen toteaa.

Jouni Huhtamäkikin on samoilla linjoilla:

– Katellaan nyt, kunhan roiskitaan ja pidetään hauskaa. Kerrankin itse kisa on toisarvoinen, hän sanoo.

Millaisia tulosveikkauksia meidän ofsilaisilla pelaajilla on?

– EiVieläAmmattilaisten-luokka on vaikeampi veikata. Turpeinen on paras Ofsilainen, mahdollisuus hyvällä pelillä kolmen joukkoon. Ammattilaisissa neljän kärki on OFS:n pelaajia. Kisan voittaa Huhtamäki tai Kälkäjä. Jos pitäisi veikata, niin järjestys on Huhtamäki, Kälkäjä, Silkamo, Häro, Toni Salminen kertoo omista veikkauksistaan.

– Sunnuntain yksilökisa on ihan arpapeliä, vire ja kunto ratkaisevat. Joukkuekisassa ofsilaiset juhlivat ja yksilökisassa viedään koko potti. Marko voittaa lisäksi oman sarjansa, Jouni veikkaa.

Marko Mustonen ei suostu ottamaan ennakkosuosikin paineita vaan toteaa lakonisesti kysyttäessä kommenttia: ”Olen omassa sarjassani viimeinen, saa käyttää.” Noh, saa nähdä miten käy, joudumme odottamaan sunnuntaihin asti ennen kuin Markon ja muiden pelaajien tulokset selviää.

Marko on pitänyt huolta lihaskunnostaan, jotta olisi kunnossa MM-kisoissa.

Marko on pitänyt huolta lihaskunnostaan, jotta olisi kunnossa MM-kisoissa.

Jari Häröllä on top-3 selvillä: ”Härö, Silkamo, Huhtamäki. Järjestys on vielä muutamaa puttia vailla”.

Jouni on hieman samoilla linjoilla ja listaa näiden pelaajien keskinäiset vahvuudet: ”Ränniväylillä Härö on vahvoilla, jos on oikealle kaartavaa väylää, ne ovat Illin vahvuuksia. Pitkät vasemmalle ovat Härön vahvuusaluetta ja matalassa metsässä minä olen vahvoilla.”  Jari ei ihan allekirjoita tuota Jounin vahvuustulkintaa, vaan toteaa, että pitkillä vasemmilla kaartuvilla kaikki kolme ovat yhtä vahvoilla.

– Pidän täysin mahdollisena että OFS voisi ottaa kolmoisvoiton henkilökohtaisessa kisassa MeAmmattilaisissa. Veikkaukseni on 1. Härö 2. Illi 3. Jouni, Jukka sanoo.

– Jukkahan tuolla on melkein dominoinut Pikkaralassa. Ja pärjännytkin, jos Jounilla on ollut heikompi päivä. Härski taas tulee Puren kanssa olemaan ennakkosuosikki, kun siellä on niitä tarkkoja Pure-väyliä. Mä yritän turvata poikien selustaa, Ilkka Silkamo toteaa vaatimattomasti.

Kiitoksia kaikille kommenttinsa antaneille pelaajille, ja ei muuta kuin tsemppiä kisoihin. Me täällä kotikatsomoissa pidämme peukkuja teidän kaikkien Ofsilaisten puolestanne ja seuraamme tuloksia netissä. Laittakaahan myös kuulumisia ja kuvatunnelmia tulemaan meidän muiden iloksi!