Viikon jäsen – Kristian Kuoksa

Viikon jäsen - Kristian Kuoksa

Kristian Kuoksa

Kymmenen maanantaita sitten aloitettiin tämä juttusarja, eli viimeistä viedään. Tänään viikon jäsen on tuore Ofsilainen, itse asiassa niinkin tuore, ettei hän virallisesti edes ole seuramme jäsen (SuomiSportia odotellessa…). Viikon jäsen Kristian Kuoksa. Hän on kenties nimenä ja kasvoina tuttu Winter Gameseissa käyneille pelaajille tai hallivuoroilta.

Kristian on nuoresta iästään ja lyhyestä kilpailuhistoriastaan huolimatta onnistunut tekemään vaikutuksen useaan. Ouluhallissa treenaavat ovat saaneet nähdä, miten hänellä lentää putterit (Nova) kevyesti takaverkkoon, kun käytössämme on koko halli, yli 90 metriä tilaa heitellä.

Kristian on aloittanut kilpailemisen tällä kaudella, ja kolmesta Winter Games -osakilpailusta hän on voittanut kaksi, ja johtaa siten luokan kokonaiskilpailua. Kun kaksi kisaa on pelaamatta, Kristianilla on tuntuva 22 pisteen kaula kakkosenena olevaan. Seuraava osakilpailu pelataan tulevana sunnuntaina.

Miten sinä aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

Aloitin frisbeegolfin 2015 kesällä. Olin kokeilut lajia ennestäänkin koulun liikuntatunnilla, mutta en vielä silloin innostunut siitä. Tutustuin lajiin tarkemmin 2015, koska pappa teki veljensä kanssa muutaman väylän Rovaniemelle, ja se innosti aloittamaan kisailun siellä.

Miksi juuri frisbeegolf?

Frisbeegolfin treenaaminen on hauskaa ja siinä huomaa kehityksen nopeasti, sekä sitä voi treenata melkeinpä missä vain. Kehittyminen ja sen huomaaminen on parasta kilpailun ohella.

Onko sinulla harrastus- tai kilpailutaustaa muissa lajeissa?

Olen pelannut jalkapalloa Suomen parhaitten tasolla viisivuotiaasta asti ja lopetin viime vuoden lopulla. Lopetin jalkapallon, jotta voin treenata frisbeegolfia yhä enemmän.

Viikon jäsen - Kristian Kuoksa

Iso kasa Novia, ja vähän muutakin.

Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi?

Heikkoudeksi mä sanoisin puttaamisen ja sen tason suuri vaihtelu.  Rystyheitot ylipäätään on vahvuusalueeni. Avaukset ja lähärit onnistuu ongelmitta hyssessä suorana ja antsassa.

Sellainen se putti usein on – vaihteleva. Lähes jokainen tuntuu nimittäin ajoittain taistelevan juuri puttaamisen kanssa. Jopa seuramme parhaimpiin puttailijoihin kuuluva Eskelisen Jenni on kuultu valittavan putistaan.

Mikä on suosikkikiekkosi, ja millä radoilla sinut voi nähdä heittelemässä?

McPro Roc3 monipuolinen kiekko ja lentää pitkälle. Kotiratani on Hiironen,  ja lempiratani on Meri-Toppilan rata.

Olet pärjännyt hyvin Winter Gamesissa, mistä luulet että se johtuu?

Kova treeni sekä hyvä fyysinen kunto ja lihaskontrolli.

Viikon jäsen - Kristian Kuoksa

Kristian (oikealla) voitti Challenger-luokan WG:n 3. osakilpailussa. Kuvassa myös Ofsilaiset Mikko Iisakka, Jukka Määttä ja Jouni Huhtamäki.

Miten koulun ja frisbeegolfin yhteensovittaminen on onnistunut? Käyt urheiluluokkaa, voisitko kertoa vähän siitä?

Hyvin, koulun jälkeen ehtii hyvin treenata ja kolme kertaa aamuinakin. Joo, olen ollut urheiluluokalla kolmannelta saakka. Urheiluluokilla on aamutreenejä ja joskus myös iltapäivällä koulun jälkeen. Tämän vuoden alussa sain vaihdettua oman lajin frisbeegolfiksi ja saan käytyä treenaamassa aamulla kolmesti viikossa kun normaaliluokkalaiset ovat koulussa.

Oletko asettanut tavoitteita tulevalle kisakaudelle tai pidemmällä tähtäimellä?

Jos sitä ekana vuonna saisi kisoja alle ja vähän kokemusta niistä. Päätavoitteena on ratingin nousu yli 950. Pitkänajan tavoitteina pidän SM- ja EM-kisojen voitto. Ja että saan tehtyä lajista itselleni ammatin.

Kiitoksia vastauksista, Kristian. Toivotamme sinulle onnea ja menestystä tälle kaudelle sekä pitkälle tulevaisuuteen. 

Viikon jäsen - Kristian Kuoksa

Kristian saa käydä ihan luvan kanssa treenamassa kouluaikana.

Tähän päättyy tämän vuoden Viikon jäsen -sarja. Olemme menneiden viikkojen aikana tutustuneet nuoriin lupauksiin, kokeneisiin arv0kisakävijöihin ja kaikkeen siltä väliltä. Frisbeegolfin yksi parhaista puolistahan on se, että laji sopii kaikille. Kaikki pelaavat frisbeegolfia omista lähtökohdistaan ja omilla tavoitteilla: jotkut pelaavat sitä huvikseen ja stressinpurkukeinona välittämättä kisailemisesta, toiset toivovat lajista ammatin, ja suhtautuvat kisailemiseen ja treenaamiseen vakavasti. Olivat lähtökohtasi mitkä tahansa, Oulun frisbeeseuraan mahtuu aina mukaan!

Toivon, että tämänkin vuoden Viikon jäsen -artikkelit ovat antaneet teille lukijoille hyvän kuvin siitä, miten monenlaista jäsentä Ofsista löytyy – ja kenties jopa kipinän liittyä seuraan, jos ette vielä ole sitä tehnyt.

Kiitoksia kaikille haastattelun antaneille ja kaikille lukijoille. Ensi vuonna uudestaan?!  

– Kajsa Wickström