Ainon päivän kisa 2018

Eilen pelattiin Oulun frisbeeseuran järjestämä ensimmäinen PDGA-kisa tälle vuodelle, kun vuorossa oli viides Ainon päivän kisa Virpiniemessä. Kisa oli samalla osaa PDGA:n Women’s Global Eventiä, jonka ansiosta kisassa nähtiin lukuisia uusia naiskilpailijoita. Naisia oli mukana kaiken kaikkiaan 23 junnusarjoista masterseihin asti. Päivin nuorin osallistuja oli FJ10-luokassa pelannut Jemina Koskela, ja  yksi vanhimmista oli FP60-luokassa pelannut Maija Parviainen.

Päivän pääosanesittäjät.

Päivän pääosanesittäjät.

Päivä oli suuri menestys: aurinko paistoi, linnut lauloivat (ja kyykäärmeet luikertelivat), ja peli kulki. Parhaiten peli kulki OFS:n Juho Parviaisella, joka pelasi huikean bogeyfreen ekan rundin, -16 oli lopullinen tulos, joka antoi ratingiksi 1056. Juhon toinen kierros oli sitten aavistus vaatimattomampi, -8 ja voitto kotiin.

Mutta aloitetaanpa varsinainen raportti naisista, naisethan olivat kisan pääosassa. FPO:ssa Jenni Eskelinen kävi pelaamassa itselleen niin tutulla maisemissa hienon kisan. Okei, hän oli päivän ainoa osallistuja omassa luokassaan, joten voittohan oli taattu jo pelkällä maaliin pääsemisellä, mutta ei hän silti tainnut löysäillä. Molemmat kierrokset menivät hienosti yli oman ratingin, ekalta kierrokselta -2 ja 904, toisella sitten vielä vähän paremmin, ja -5 ja 939.

Päivän palkitut naiset.

Päivän palkitut naiset.

Myös muutamassa mastersluokassa nähtiin vain yksi osallstuja, FA50-luokassa Tuija Jaako pelasi tasaisen hyvät kierrokset (71 ja 71), FP55-luokassa Päivi Riekki onnistui pelaamaan molemmat kierrokset yli oman ratinkinsa ja FF60-luokassa Maija Parviainen vei voiton, ja hänkin pelasi yli oman ratinkinsa. Parviainen oli muuten päivän voittoisin sukunimi…

FA40-luokassa kisaensikertalainen OFS:n Kati Tuomainen nappasi voiton tuloksella +34, toiseksi sijoittui Iisalmesta asti kisaan matkustanut Maarit Kananen (+40) ja mitalikolmikon täydensi Ofsilainen Leena Saunanen (063), jonka tähtäimessä on ensi viikolla pelattavat sekaparien SM-kisat, johon hän osallistuu veljensä kanssa.

Kati ja Leena.

Kati ja Leena.

FA4-luokka oli naisten suosituin luokka, osallistujia oli peräti 10. Voittoon nousi Tampereelta asti kisaan matkustanut Johanna Parviainen (+20), joka onnistui parantamaan peräti 8 heittoa toiselle kierrokselle. Hienoa! Toiseksi sijoittui Kokkolan Heidi Kuikka (+27) ja kolmossijaa oli jaettu, oululainen Heidi Valkola ja OFS:aa edustava Jenni Tuomiranta pelasivat tasan +29.

FA2-luokassa nähtiin kenties päivän tiukimmat taistot. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kaikki neljä naista olivat yhden heiton sisällä. Toisen kierroksen jälkeen palkintosijat olivat selvillä, sudareille ei tarvittu mennä. Voittoon ylsi OFS:n Paula Määttä (+15), toiseksi sijottui OFS:n Mervi Syväluoma (+16) ja kolmanneksi sijoittui Joen liitokiekon Laura Leppänen (+18).

Laura ja Paula.

Laura ja Paula.

Kisassa oli mukana pari junnutyttöäkin. FJ18-luokassa kokenut Ainon päivän kisailija Suomussalmen Rastia edustava Salla Väyrynen pelasi hienon kisan ja FJ10-luokassa Jemina Koskela teki PDGA-kisadebyyttinsä. Jeminan tavoitteena onkin elokuiset junioreiden SM-kisat, ja hän hakee nyt kokemusta kisakentiltä. Jemina pelasi tässä kisassa PDGA:n ohjeiden mukaan vain yhden kierroksen, ja sai pelata sen idolinsa Jenni Eskelisen kanssa kärkiryhmässä. Omien sanojensa mukaan Jeminaa ei ollut kertaakaan kiukuttanut radalla, vaan oli ollut kivaa ja mukavaa, eli kisaaminen ei jäänyt tähän. Ote oli vain kerran herpaantunut lyhyessä putissa, vaan niinhän se joskus meillä kaikilla.

Jemina.

Jemina.

Sitten siirrytään miesten luokkiin. Ja heti alkuun pienet pahoittelut: Metrix ei kerro pelaajien seuraa, mikä tarkoittaa, että ne eivät välttämättä ole allekirjoittaneenkaan tiedossa tätä raporttia varten, ellei pelaaja satu olemaan ns. vanha tuttu, kuten poliisitkin aina sanovat.

Miesten avoimessa luokassa Juho Parviainen vei siis suvereenin voiton tuloksella -24 ja keskiratingilla 1013,5. Hänen perässään oli sitten tiukempi taistelu, ja kakkossijan pystistä pelattiin CTP-kisa. Tällä kertaa Hannu Ansala vei hopeisen pystin, ja Joonas Koski sai pronssisen. Molempien BSC:tä edustavan pelaajan lopputulos oli -15.

MPO:n top3; Juho, Hannu ja Joonas.

MPO:n top3; Juho, Hannu ja Joonas.

MP40-luokassa ylivoimaisen ja yli tonnin reitatun ykköskierroksen (-11 ja 1001) heittänyt ”Haukiputaan vasuri” ja Ofsia edustava Mika Kumpula säilytti johtonsa ja vei voiton yhteistuloksella -18. Pientä kuriositeettia ekalta kierrokselta: Mika ei ollut kertaakaan ryhmänsä honorissa siitä huolimatta, että hän pelasi niin huikean kisan. Toiseksi MP40-luokassa  sijoittui tasaisen kisan pelannut OBT:n tuore maajoukkuemies Teemu Holappa (-14), ja kolmannen sijan nappasi ensimmäistä kertaa masters-luokkaan osallistuva Jätkän Kiekon Janne Laurikainen (-13).

MP40-luokan top3: Mika, Teemu ja Jouni.

MP40-luokan top3: Mika, Teemu ja Jouni.

MP50-luokassa Ofsin Ilmari Kurtti nousi keskimmäiselle palkintopallille (kuvainnollisesti, palkintopallihan meillä ei ollu) tuloksella -9. Toiseksi sijoittui KFS:n Ari Korpela (-4) ja kolmanneksi kajaanilainen Ari Huotari (-3). MP60-luokkaa järjestettiin ensimmäistä kertaa näissä kekkereissä, ja siihen saatiin mukaan kolme Ofsilaista osallistujaa. Eli pystit oli taattu jokaiselle, joka vaan jaksaa maaliin asti. Tällä kertaa Eero Savilaakso oli kovin, tuloksella +2, kantoihin hengitti Seppo Hänninen (+4) ja Ilkka Kellokumpu (+7).

MP60-luokan top3: Eero, Seppo ja Ilkka.

MP60-luokan top3: Eero, Seppo ja Ilkka.

MA2-luokassa elämänsä toisen voiton vei JK:n Saku Paakkolanvaara, joka pelasi 1001-reitatun ekan rundin. Yhteistulos -18. Toiseksi sijoittui BSC:n Pasi Alakylmänen (-12) ja kolmospystistä pelattiin CTP-kisa, ja tällä kertaa Ofsin Mika Ylisaukko-oja oli tarkempi kuin niin ikään Ofsia edustava Arttu Engström. Molempien tulos siis -9.

MA2-luokan top3: Saku, Pasi ja Mika.

MA2-luokan top3: Saku, Pasi ja Mika.

MA3-luokassakin nähtiin tiukkaa taistelua. Ofsin Eero Soronen oli tällä kertaa kovempi, ja vei voiton heiton erolla seurakaveristaan Jarno Ypyästä. Eeron tulos -4 ja Jarnon -3. Sitten olikin jo peräti kahden heiton kaulaa ennen kolmanneksi sijoittunutta BSC:n Toni Kukkosta, jonka tulos oli siis -1.

MA3-luokan top3: Eero, Jarno ja Toni.

MA3-luokan top3: Eero, Jarno ja Toni.

MA4-luokassa voiton napsi BSC:n Toni Sipola, joka pelasi koko kisan ihannetulokseen, eli +0. Toiseksi sijoittui Aleksi Kestilä (+3).  Ofsin Janne Tiiro ja BSC:n Niko Rehnbäck olivat kahden kierroksen jälkeen tasatuloksella kolmannella sijalla, ja CTP:llä pysti Nikolle.

20180512_194940

MA4-luokan top 3: Toni, Aleksi ja Niko.

MJ18-luokassa oli kolme osallistujaa, jotka olisivat itse asiassa ikänsä puolesta voineet pelata myös MJ16-luokassa, jos sellaista olisi ollut tarjolla. Ensimmäisellä kierroksella ensimmäiseen PDGA-kisaansa osallistuva Ofsin Kristian Kuoksa osoitti, ettei talven – ja koko viime vuoden – treenit ole mennyt hukkaan. Kristian pelasi hienosti -9, josta sai huikeat 980 ratingit. Toisella kierroksella tuli sitten yksi harmillinen triplabogi, ja kierrostulos ”vain” kolme alle parin, mutta se riitti voittoon yhteistuloksella -12. Ofsin Eetu Vähäkuopus pelasi hienon kisan kotiradallaan: ensimmäinen kierros -4 ja toinen -3 ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt kuin kakkossijaan. Kolmikon täydensi torniolainen Elias Lantto, joka pelasi yhteistuloksen -4.

Mj18-luokan top3: Kristian, Eetu ja Elias.

Mj18-luokan top3: Kristian, Eetu ja Elias.

Vielä lopuksi muutamat kiitokset. Kiitos sponsoreille Latitude64, Prodigylle, Ratakadun R-kioskille ja Powergripille lahjoituksista naisten pelaajapakettiin ja arvontapalkinnoiksi. Kiitoksia hierontaaoulu.fi naisten CTP-palkinnosta. Kiitoksia Epic DG Filmislle, jotka kävi paikalla ikuistamassa kisaamme kuviin. Kiitoksia myös kaikille talkoolaisille, jotka osallistuivat kisan tekemiseen.

Naisille oli kivoja herkkuja tarjolla - kiitos pelaajapaketin sponsoreille!

Naisille oli kivoja herkkuja tarjolla – kiitos pelaajapaketin sponsoreille!

Kiitoksia myös kaikille kilpailijoille, jotka teitte päivästä täydellisen. Erityiskiitos kaikille naisille, niin kaukaa kuin läheltä, toivottavasti näemme uudestaan!

Kajsa Wickström, kilpailujohtaja