Muhos Open suojelijaksi ministeri Pirkko Mattila

Oulun frisbeeseura järjestää Muhoksella 26. toukokuuta Suomen frisbeegolfliiton ja kansainvälisen kattojärjestö Professional Disc Golf Association alaiset frisbeegolf kisat. Kisojen järjestelyistä vastaavat pääasiassa muhoslaiset kilpapelaajat, jotka ovat oululaisseuran jäseniä.

Frisbeegolf on vauhdilla noussut suomalaisten suosioon ja Suomi onkin lajin Euroopan kärkimaa millä tahansa mittareilla mitattuna. Lajin syntymaa Yhdysvallat on vähintään yhtä selkeästi kärkimaa koko maailmassa.

Muhos Openissa kilpailee reilut 80 pelaajaa ympäri Suomea, pääasiassa Pohjois-Suomesta. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut muhoslainen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

– On hienoa, että Muhos pystyy tarjoamaan olosuhteet kisalle. Samalla yleisö voi tutustua lajiin ja kenties tulee uusia harrastajia. Liikunta kannattaa kaikessa iässä, kuntoilu on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Suuri kiitos siis kisan järjestäjille, nämä eivät synny ilman tekeviä käsiä ja talkoohenkeä, kartoittaa ministeri Pirkko Mattila.

Muhoksella pelattiin vuonna 2016 Lan&Wan Open. Tässä Joni Tuomiranta valmistautuu tärkeään puttiin.

OFS järjesti vuonna 2016 Lan&Wan Open Muhoksella. Tässä Joni Tuomiranta valmistautuu tärkeään puttiin.

Vuonna 2016 Muhoksella järjestettiin edellinen ja tähän saakka ainoa virallinen C-tier luokan kisa. Nyt tapahtumasta on tulossa jokavuotinen.

– Tiesimme, että ministeri Mattilalla on urheilutaustaa, joten päätimme kysyä häntä tapahtuman suojelijaksi, kertoo kisojen johtaja Jari-Pekka Teurajärvi. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä kiireisellä ministerillä sattui olemaan vapaapäivä kalenterissaan juuri kisapäivänä. Ministeri selkeästi halusi sitoutua rooliinsa kisojen suojelijana ja käyttää harvinaisen vapaapäivänsä kisaseremonioihin ja kisojen seuraamiseen paikanpäällä, jatkaa Teurajärvi.

Kisoihin on saatu mukaan paikallisia yhteistyökumppaneita sekä lajin suurin suomalainen frisbeegolfkauppa oululainen Powergrip.

– Lajin ulkopuolisia yhteistyökumppaneita ei ole aina helppo saada, mutta Muhoksella näyttää olevan toisin, kiittelee kisojen apulaisjohtaja Jari Härö. Muhoksen kuntakin on ollut hienosti mukana ja lahjoitti kilpailun menestyjille mitalit, jatkaa Härö.

Naisten sarjoja on tukemassa muhoslainen Pietan puoti ja joku onnellinen pelajaa saa maksutonta lihashuoltoa Muhoksen hierontapiste 10:stä hieronnan muodossa. K-rauta Muhos on luvannut hole in one heitosta laadukkaan akkuporakoneen. Muhoksen kunta on tukemassa kisoja myös antamalla Ponkilan urheilualueen kisajärjestäjien käyttöön.

– Saimme muokata rataa virallisten kisojen vaatimusten mukaisiksi. Kisa pelataan normaalista 18 väyläisestä poiketen 21 väyläisenä, kertoo tyytyväisenä ratamestari Petri Honkanen.

Muhoksen rata sijaitsee kauniissa jokiympäristössä.

Muhoksen rata sijaitsee kauniissa jokiympäristössä.

Frisbeegolf on tunnettu matalan kynnyksen lajina ja pääkisan aattona järjestetään kaikille halukkaille avoimet parikisat. Kaikki kiinnostuneet pääsevät kisaamaan kahdessa eri sarjassa 10€ kisamaksulla perjantaina kello 16 alkaen viimeisten parien lähtiessä kisakierrokselle kello 19. Sekaparisarja on tarkoitettu naisen ja miehen muodostamalle parille ja avoimeen sarjaan pääsevät kaikki halukkaat parit. Radalle lähdetään aina sitä mukaa kuin vähintään kaksi paria saapuu paikan päälle. Palkinnot jaetaan lauantain virallisen kisan palkintojenjaon yhteydessä.

Frisbeegolfaajat tulevat lahjoittamaan kisan yhteydessä vinon pinon kiekkoja sekä frisbeegolfkorin Huovilan koululle. Rehtori Antti Säkkinen kertoi koulun ottavan ilolla lahjoituksen vastaan.

Paikanpäälle tervetulleita katsojia pyydetään huomioimaan turvallisuus ja seuraamaan kisaa riittävältä etäisyydeltä kisaväylistä. Kännyköistä pyydetään laittamaan äänet pois päältä, jottei kilpailijoiden keskittyminen häiriinny ratkaisevalla hetkellä.

Lisätietoja: Jari-Pekka Teurajärvi / teurajarvi@hotmail.com / 0408073847

Linkki uutisiin: Muhos Open suojelijaksi ministeri Pirkko Mattila

Muhoksella nähdään!

Muhoksella nähdään!