Juho Konopisteessä – osa 4

Ensimmäinen kierros

Nonnii se on sitten eka kierros taputeltu. Kova alku ja sitten hajosi hieman keskittyminen loppukierroksella, ja tulosta tuli. Miinus kolmonen korttiin ja seuraavaa päivää kohti. Ei auta murehtia. Käyn seuraavaksi kierroksen tarkemmin läpi, joten jos sitä ei jaksa lukea, niin voipi hypätä suoraan loppuhuipennukseen ?

#1: Hieman jännitystä ilmassa, ja lipsautin PA-1:sen hitusen liikaa vasemmalle. Onneksi juuri juuri väistin vasemman puolen OB:n ja pääsin ringistä puttaamaan helpon pirkon… -1

#2: Täydellinen avaus Dessulla tarpeeksi pitkälle, ja siitä helpohko lähäri Buzzzilla rinkiin, ja kakkosta korttiin… -2

#3: Hyvä rolleri avaus tiipparilla sweettiin, josta jatko hyvin väylää pitkin noin 50metriin. Siitä helppo neppi putterilla milliin, ja nosto pirkko… -3

#4: Lähdin painamaan isolla hyssellä (dessu) mukille, mutta hieman osuin oksistoon ja jouduin kakkosheiton seiftaamaan korin alle about 15metristä, kun korin takana oli melkoinen alamäki, (par)… -3

#5: Iso antsa dessulla ekasta välistä oikeelle, josta noin 60m lähäri PA-1:llä rinkiin ja putti sisään, pirkkoa… -4

#6: Hieman vastatuulta, niin päätin putterin tilasta avata buzzzilla, mutta hieman lipsahti ja jäi lyhyeksi korilta. Siitä pitkä koitto, muttei mennyt sisään ja par-putti sisään… -4

#7: Avasin vakaalla Eaglella hieman korista oikealle, rinkiin kuitenkin. Siitä hyvä putti sisään ja pirkkoa korttiin… -5

#8: Omegalla lähdin avaamaan oikealle turnaavaa heittoa. Hieman jäi matalaksi, joten jäin hieman vasemmalle korista, mutta juuri ja juuri ringin sisälle. Siitä putti alaraudan kautta ulos, ja nostopar… -5

#9: Lähdin heittämään dessulla kovaa, joka hieman kostautui grippaamalla avauksen oikealle puihin. Siitä vielä paikaltaan kohtalainen jatkoheitto väylää pitkin noin 100m korista, mutta hieman jäi blindishottia enkä osannu lähestyä tarpeeksi hyvin. Puttiyrityskin 15metristä jäi heikoksi ja jouduin tyytymään bogiin… -4

#10: Rolleriavaus hieman liikaa oikealle, mutta onnistuin tällä kertaa puttaamaan sisään hieman ringin ulkopuolelta, pirkko… -5

#11: Avaus dessulla väylää pitkin kohtalaisen pitkälle, ja siitä täydellinen alamäkiliidätys dessulla rinkiin, ja putti sisään. Helppo eagle ? … -7

#12: Antsa avaus jäi hieman puihin ja jouduin seiftaamaan toisen heiton sweettiin. Tästä lammen yli heitto, joka osui toisella puolen epäonneksi suoraan isompaan puuhun, josta kikit suoraan taaksepäin outtiin. Vaikeasta paikasta bogiputti, joka ei mennyt lähellekkään. Tuplaa korttiin… -5

#13: Hieman unohtui antsa buzzzista ja meni reilusti vasemmalle. Noin 14metristä koitto, muttei jaksanut koriin asti. Nostopar… -5

#14: Taas lähdin hieman yrittämään liikoja ja hieman lähti oikealle osuen oksiin. Jäi melko lyhyeksi osuman takia ja korille oli vielä matkaa 150m ylämäkeen. Siitä peruheitto johonkin lähelle ja neppi juureen, ja nortopar… -5

#15: Hieman rauhotin heittoa ja pääsyin hitusen ujolla heitolla vasempaan reunaan, mutta juuri ja juuri väylälle. Siitä 100m alamäki lähäri buzzzilla, joka ei ihan tarpeeksi suoristanut ja päädyin 11m korista vasemmalle. Hyvä keskittyminen puttiin, mutta juuri alaraudan ja ketjujen kautta sylky ulos, ja enkä saanut pirkkoa… -5

#16: Taas lähdin ahnehtiin, ja vetäsin avauksen reilusti oikealle. Siellä sitten seikkailin hieman omaa väylää pitkin eteenpäin, josta lopulta kolmannella heitolla tulin sitten takaisin väylälle, tällä kertaa kylläkin vasemmalle. Jäi todella paha hysselähäri, missä oli vielä oksia melko matalalla, joten päädyin heittämään sormirollerin. Hieman jäin lyhyeksi puun taakse, mutta kiva 12metrin haara-antsa mukiin. Par-pelastus… -5

#17: Tässä sitten alkoi tapahtua. Lähdin heittämään vakaalla dessulla ässää, josta unohtui antsa kotiin, ja suoraan vasemmalle outtiin. Noin 100metriä vielä korille, mutta todella jyrkkä ylämäki. Noh lähdin painamaan korille rohkeasti, mutta hieman jäi tehot puuttumaan, ja kiekko ei ihan oikassu, ja paineli uudestaan vasemmalle outtiin. Lähärineppi sitten korille ja nostotupla korttiin… -3

#18: Kiva liidätys Omegalla, mutta hieman jäi liikaa hysseksi, joten jäi 15metrin pirkkoputti vasemmalta. Hieman väsyneenä sitten luokaton yritys ja par-tulokseksi vikalta… -3

Kierros oli todella outo. Välillä täydellistä peliä, ja sitten taas ihan luokatonta tekemistä. Ei ollut edes tasaisen huonoa, vaan todella epätasainen kierros. Huomenna sitten hieman ajatusta peliin, ja katsotaan saanko kierroksen loppupuolen pelaamista paremmaksi.

Ensimmäisen kierroksen tuloskortti.

Ensimmäisen kierroksen tuloskortti.

Sitten kierroksesta hauskempiin juttuihin. Nimittäin kierroksen jälkeen tapasin Kaajakarin Rikun kisakeskuksella. Rikuhan on yksi meidän seuran pisimpään pelanneista jäsenistä. Päätin yllättää hänet ja puristaa irti pienen haastettelun:

Moro Riku, olet tullut tänne Tsekin Konopisteeseen pelaamaan Challenger-kisan, sekä seuraamaan pääkilpailua eli PDGA Majoria. Millaiset fiilikset on näin alkuviikosta olleet?

-Ei vois paremmat olla. Ollaan päästy frisbeereissulle näinkin hienoon paikkaan. Samalla voi lisäksi nauttia MM-jalkapallosta, sekä paikallisesta ruuasta ja juomasta.

Nonii hieno homma. Entäs miten onko tavoitteita Challenger-kisassa?

-Ei ole tavoitteita, kunhan pääsee nauttimaan tästä paikasta ja radasta. Myös Major-kisan seuraaminen tulee olemaan mukavaa.

Lopuksi Riku kertoi päässeensä myös jo kertaalleen pelaamaan Major-radan, sekä reenaamaan Challenger-kisarataa alkuviikosta. Toivotamme Rikulle onnea huomenna (perjantaina) alkavaan kisaan! Challengerin tulokset löytyvät nekin Metrixistä, ja Majorin kakkoskierrosta voi seurata täältä.

-Juho

Paikallinen hotellimme taka-alalla. Hieno paikka!

Paikallinen hotellimme taka-alalla. Hieno paikka!