Turvallisuus radalla

Kesä – frisbeegolfaajan parasta aikaa!

Muistaako kukaan, että olisi koskaan ollut näin ihana kesä ja näin pitkä jakso hyviä heittokelejä? Monella on loma menossa juuri nyt, ja tämähän näkyy radoilla ajoittain ruuhkana, etenkin Toppilassa. Jos haluat pelata ruuhkattomana aikana, aikainen aamu tai myöhäinen ilta toimii yleensä parhaiten.

Toivottavasti kaikilla riittää malttia odottaa vuoroaan ja ottamaan huomioon muut pelaajat antamalle heille pelirauhaa. Ruuhka-aikana kierrokseen voi mennä jopa 3 tuntia, joten varaudu tähän ja odota vuoroasi hermojasi menettämättä.

Muistathan vielä alla olevat turvallisuusohjeet.

Frisbeegolf kesäiltana, onko parempaa?

Olet vastuussa jokaisesta heittämästäsi kiekosta!

– Varmista ettei väylällä ole muita, ei edes heittäjiä. Odota että edellinen ryhmä saa pelattua väylän loppuun tai muut puiston käyttäjät ovat siirtyneet edestä.

– On kohteliasta antaa merkki seuraaville kun väylä on vapaa / edellä kulkeville kun aloittaa pelaamaan väylää. Käytännössä merkki on kiekon tai käden nostaminen ilmaan merkiksi siitä, että on havainnut muut pelaajat. Älä kuitenkaan käännä selkäsi heittäjiin sen jälkeen, kun olet antanut heille luvan avata, vaan pidä katse sinuun päin kohdistuvan heiton kiekossa.

– Älä heitä jos koria ei näy tai jos heittolinja jatkuu puiden/puskien taakse näkymättömiin. Varmista ensin ettei ole ketään edessä väylällä.

– Jos väylä jatkuu tien ylitse, varmista ennen heittoa että väylä on vapaa.

Varoittaminen

– Jos kiekko kaikesta huolimatta on vaarassa osua toiseen ihmiseen, siitä varoitetaan huutamalla lujaa ääneen ”foooooooore”.

– Lenkkeilijöiden suhteen voit käyttää lisänä myös muita varoitushuutoja.

Joskus joutuu tiillä odottamaan, että väylä on vapaa. Sekin kuuluu lajiin.

Sujuvuus

– Jos heität ryhmässä, seuraa muiden heittoja. Kauimpana korista oleva heittää ensin!

– Huomioi muut käyttäjät ja sujuva pelaaminen, heitä mieluiten alle kuuden hengen ryhmissä.  Parigolfia pelaavia voi ryhmässä olla kolme paria.

– Tilanteen niin salliessa, voit päästä ohi selvästi pienemmät/nopeammat ryhmät. Yksinään tai kahdestaan pelaavat ovat useimmiten nopeampia kuin neljän-viiden hengen ryhmät. Jos ”kaikki pesät ovat täynnä”, ohittaminen tai ohitse päästäminen ei kuitenkaan sujuvoita kenenkään peliä. Silloin mennään jonottamalla – vaan mikäpä jonottaessa, kun on näin ihana ilma!

– Tilanteessa, jossa radalla on ruuhkaa, väylien skippaileminen ja esimerkiksi muulta kuin ykkösväylältä aloittaminen ei nopeuta mitään. Joudut vain odottamaan seuraavalla tiillä. Tämä on lisäksi erittäin epäkohteliasta takana tuleville.

Tyhjät pullot ja roskat

– Jos jaksat kantaa täydet pullot radalla, jaksat kantaa tyhjät pullot pois.

– Vie roskat mukanasi roskikseen!

Pidä rata siistinä! Kerää omat, ja vaikka muidenkin, roskat radalta.

Löytökiekot

– Palauta radalta löytämäsi kiekot ratojen kiekkopönttöihin tai nappaamalla kiekko omaan bägiin ja ilmoittamalla löytökiekosta suoraan kiekkoon kirjoitettuun numeroon.

Muuta

– Alkoholi + urheilu = ei ehkä maailman paras idea.

– Tiistaisin viikkokisojen aikana radalla voi olla ruuhkaa, joten silloin voi olla syytä suosia alueen muita ratoja, mikäli ei osallistu kisoihin. Tarkista Viikkokisat.comin aikataulut etukäteen.

– Isompien kisojen aikoihin radat ovat suljettuja muilta pelaajilta.

Kiitos huomaavaisuudestasi, ja hyviä heittoja!