Mastereiden SM-kisat, 1. kierros

Mastereiden SM-kisoissa on nyt ensimmäinen päivä takana, ja on aika pienen raportin sekä meidän pelaajien kuulumisten.

MP60-luokassa seuralla on tosiaankin kaksi edustajaa, Eero Savilaakso ja Seppo Hänninen. Treenin jälkeen Seppo totesi, että rata on erittäin raskas ja että he meinasivat kuukautaa radalle. Onneksi näin ei käynyt, vaan herrat ovat onnellisesti jo maalissa ja toivon mukaan jo latautumassa huomiselle. Ensimmäisen pelipäivän perusteella voidaan ainakin todeta, että luokka tulee olemaan erittäin tiukka ja tasainen. Kilpailua johtaa Ari Salminen tuloksella +12. Heti hänen perässään jaetulla kakkossijalla on Eero Savilaakso, Markku Tohni sekä Esko Jokinen tuloksella +13. Seppo Hänninen on viidentenä tuloksella +16. Varsin tiukka taistelu siis menossa tässä kahdeksan osallistujan luokassa.

MP50-luokassa Johtoa pitää Maco Moilanen tuloksella +1. Ilmari Kurtti on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 7. sijalla tuloksella +7. Kuten tuloslista näyttää, haastavaa on eikä mikään ole vielä ratkaistu.

Ilmari mietteliäänä. Kuva: SFL/Sami Vuomajoki.

Lykynlammen rata tiedettiin todellakin jo ennakkoon haastavaksi, ja sen kyllä huomaa etenkin vanhempien ikäluokkien ja naisten tuloksia tarkastaessa puhumattakaan siitä, että ainoastaan kaksi pelaajaa MP40-luokassa onnistui pelaamaan radan pakkaselle. Toisaalta, mitäpä väliä sillä plussa-sarakkeella on, vähiten heittoja heittänyt voittaa kuitenkin lopussa.

Ainoa naisedustajamme, FP40-luokassa pelaava Susanna Saar on ensimmäisen päivän jälkeen jaetulla 9. sijalla tuloksella +33. Luokkaa johtaa Riitta Savolainen tuloksella +16.

– Hyvä fiilis vaikka heitot ei kulkeneet. Mahtava porukka täällä ja tänään oli loistava keli vaikkakin kova tuuli, Susanna toteaa kierroksensa jälkeen.

Mikko Kannisen avaus 1. väylällä. Reilusti sisällä n. 17 metriä korilta. Par korttiin. Kuva: Jukka Kälkäjä.

Suurin osa pelaajistamme pelaa kisojen suurimmassa luokassa, MP40, jossa on yhteensä 53 pelaajaa. Näistä pelaajista Jori Löytynoja on ensimmäisen päivän paras Ofsilainen tuloksella +3 ja jaetulla 12. sijalla. Sijalta 14 löydämme Ilkka Silkamon, Jouni Huhtamäen sekä Jukka Kälkäjän tuloksella +4. Jari Härö on heistä heiton jääneenä ja jaettu 21. tuloksella +5. Mikko Kanninen on jaetulla 30. sijalla tuloksella +6 ja OFS-edustuksen täydentää Heikki Koivumaa sijalla 32 tuloksella +7. Kuten ehkä huomaatte, tiukkaa on ja samalla tuloksella löytyy useampia miehiä.  Ville Piippo johtaa luokkaa tuloksella -3.

Kyselläänpä päivän parhaalta Ofsilaiselta tuo kliseistäkin kliseisempi klisee: Jori, miltä nyt tuntuu?

– Ihanalta!

Tuota, olisiko syvempää analyysia tarjota meille?

– Haastavat olosuhteet, rata jossa avausheiton onnistumista ei voi painottaa tarpeeksi. Huomenna pitää pelata aggressiivisemmin ensimmäiset 11 väylää, ja sen jälkeen avoimilla järkevää peliä, Jori kertoo.

Jori puttaamassa. Kuva: Jukka Kälkäjä

Olemme kyselleet myös muilta Ofsilaisilta kuulumisia samalla kysymyksellä, eli heidän fiiliksiään ensimmäisen kierroksen jälkeen.

– No 15 väylälle asti meni ihan hyvin. Siihen sitten pari missiä portista ja 7 korttiin. Meni vähän tunteisiin ja ei lopusta oikein tullut enää mitään. Sijoitus silti parempi kuun ennakkoon ratingjärjestyksellä. Että ei se ihan kauheata ollut.  Huomenna uutta iskua ja sijoitusta parantelemaan, Henkka vastaa.

– Ilman porttiväylää sikahyvä kierros. Hyvä tuuri monella väylällä ja sen turvin hyvä kiekka. Sijoitus on paljon korkeampi, kuin olisin ennakkoon odottanut, Illi kertoo tunnelmistaan.

– Ihan jees oli. Helppoja virheitä jokunen, vaan oli kyllä hyviäkin heittoja, Jouni kertoo (yllättävän lyhytsanaisesti). Jouni on lisäksi tehnyt hieman laskutoimituksia ja osaa kertoa meille, että Illi oli ennakkoon ratinkien perusteella sijalla 29, ja hän sijalla 36, ”joten on oikeasti pakko olla tyytyväinen”, hän toteaa.

Rata on fyysinen ja kysyy kuntoa ja kestävyyttä. Kuva: Ilkka Silkamo

– Olen  tyytyväinen omaan kierrokseen tuloksellisesti. Sijoitus on tällä hetkellä parempi mitä osasin odottaa, Jukka kertoo ja jatkaa: Toki kierrokselle mahtuu epäonnistumisia mutta onnistumisiakin tuli mukavasti. Huominen tekee isoja muutoksia sijoituksissa, mikäli tuulinen sadekeli tulee niin kuin on ennusteissa. Ilon kautta jatketaan!

Tätä juttua kirjoittaessa julkaistiin toisen kierroksen ryhmät, ja Jukka laittaa iloisena viestiä:

– Huomenna lähdetään hyvällä porukalla kierrokselle, pelaaman OFS:n mestaruuskisoja!

Niinpä niin, siltähän se tosiaan näyttä, kello 11 liikkeelle lähtee Jukka Kälkäjä, Jouni Huhtamäki ja Ilkka Silkamo. Nelikkoa täydentää huhupuheiden mukaan oululaisilta upsin salaisuudet oppinut Marko Hämäläinen. Saa nähdä, kuka tuon seuranmestaruuden vie!

Kaikki lähtöryhmät löytyvät täältä, ja toisen kierroksen tulokset täältä.

Tsemppiä kaikille Ofsilaisille huomiselle! Ilon kautta, toivottavasti sää pysyy suotuisana.