Raportti seuranmestaruuskisoista

Viikonloppuna pelattiin Oulun frisbeeseuran mestaruuskisat, eli OFSDGC. Lauantaina vuorossa oli yksilökisa Muhoksella, ja sunnuntaina pelattiin parigolfin mestaruuksista Pikkaralassa.

Yksilökisassa kilpailtiin yhteensä 8 eri luokassa: avoin, naiset, tytöt, pojat, amatöörit, miehet 40, naiset 40 sekä miehet 50. Kaikissa paitsi yhdessä luokassa saatiin uudet mestarit, sillä Tuija Jaako luokassa naiset 40 oli ainoa, joka onnistui uusimaan mestaruutensa. Kisat pelattiin Muhoksen hieman muokatulla radalla: 17. väylä pelattiin lyhennettynä, ja loppuun oli lisätty uudet väylät 19 ja 20.

Lauantaina ensimmäinen kierros päästiin pelaamaan ihan hyvässä säässä, jossain vaiheessa sääennustajat uhkailivat sateella koko päivän, mutta sade alkoi vasta ensimmäisen kierroksen loppupuolella. Toinen kierros olikin sitten märempi, ja sadetta tuli enemmän tai vähemmän koko kierroksen ajan. Tämä näkyy luonnollisesti tuloksissakin, harva pelaaja onnistui parantamaan tuloksiaan toiselle kierrokselle.

Avoimessa luokassa nähtiin erittäin tiukka kamppailu. Ensimmäisen kierroksen parhaasta tuloksesta vastasi nuori Toni Prykäri, joka pelasi yhdellä bogilla tuloksen -6. Toisena ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Jouni Holma tuloksella -3, kolmas Eerik Tahvanainen tuloksella -2 ja kärkikortin täydensi Joni Tuomiranta tuloksella -1. Toisella kierroksella Eerik pelasi tasan parin, ja tällä kertaa yhteistulos -2 riitti mestaruuteen. Hänen takanaan oli sitten sitäkin tiukempaa, peräti kolme pelaajaa pelasi yhteistuloksen -1. Tonin vauhti hyytyi hieman ensimmäiseltä kierrokselta, ja hänen kierrostuloksensa oli +5. Muhoksen metsissä ensimmäistä kertaa pelaava Lasse Keränen oli näköjään ottanut ensimmäiseltä kierrokselta oppia, ja nousi kakkoskortista yhteistulokseen -1. Jouni onnistui pelaamaan kohtalaisen tasaisen kisan, ja hänenkin yhteistuloksensa oli -1. Sudareiden jälkeen Jounille hopeinen pysti ja Lasselle pronssinen.

Naisissa kisaan osallistui neljä pelaajaa, ja kisa oli tiukka aina loppuun asti. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Paula Määttä johti heitolla ennen Kajsa Wickströmiä, ja tiukka taistelu jatkui kolmannella kierroksella. Naiset lopettivat väylälle 20, ja vasta kolmanneksi viimeisellä väylällä, eli Muhoksen kiinteällä väylällä 18, Paula onnistui hienolla avauksella nappaamaan parin, ja venyttämään johdon sen verran suureksi, että se piti loppuun asti. Kajsalle siis hopeaa, ja pronssia Mervi Syväluomalle. Neljännelle sijalle sijoittui yksi seuran uusimmista jäsenistä Julia Haaraniemi, jolle nämä olivat luonnollisesti ensimmäiset seuran mestaruuskisat.

Tyttöjunioreiden luokassa nähtiin vain yksi osallistuja, Jemina Koskela. Jemina jaksoi hienosti pelata koko kisan. Jemina kyllä kertoi, että ensimmäisellä kierroksella jalassa olleet kumpparit hieman häiritsi heittoa, mutta siitä huolimatta päästiin maaliin. Onnittelut Jeminalle!

Poikien luokassa SM-kisoissakin pelannut Eetu Vähäkuopus osoitti olevansa hyvässä iskussa, Eetu pelasi ensimmäisen kierroksen -1 viidellä pirkolla, ja toisen kierroksen +5. Toiseksi sijoittui Santeri Koskela, joka onnistui parantamaan toisen kierroksen tulosta peräti 16 heitolla. Harva pystyy tuollaiseen, etenkään sateisessa säässä!

Amatööreissä nähtiin erittäin värikkäitä tuloskortteja, ja ilmeisesti erittäin värikkäitä vaiheitakin? Joka tapauksessa, tasaista tässäkin sarjassa oli: Muhoksen ratamestari Petri Honkanen, joka pelasi molemmat kierrokset +5, pelasi siis yhteistuloksen +10. Saman tuloksen pelasi hienon kauden ja lukuisia pystejä jo voittanut Jori Ervasti. Sudareiden jälkeen Petri vei voiton, ja tällä kertaa Jorin oli tyydyttävä hopeiseen pystiin. Kolmanneksi sijoittui nuori Anton Aho, joka johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisella kierroksella väylä 17 vei kuitenkin nuoresta miehestä voiton, ja Anton sijoittui lopulta kolmanneksi yhteistuloksella +13.

Erikoismaininta tässä luokassa menee TD:lle Jussi Ukkolalle, jonka tuloskortista löytyi jopa keltainen tulos. Hän onnistui nimittäin heittämään holarin luokkansa CTP-väylälle, eli kiinteälle 4. väylälle. Onnittelut siitä!

Miehet 40 -luokassa kaikki taisi lyödä rahansa likoon Muhoksen hallitsijan ja SM-kisojen pronssimitalistin Jari Härön puolesta. Ensimmäinen kierros lähti Jarilla ihan kivasti liikkeelle, mutta parit viimeiset väylät (kiinteä 1 ja 2) meni yhteistuloksella +3. Jarin ensimmäisen kierroksen tulos -2. Toisella kierroksella Jari pelasi -1, ja yhteistulos -3 riitti mestaruuteen. Toiseksi sijoittui Janne Auvinen, joka teki hienoa nousua tuloslistalla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Janne oli 5. sijalla tuloksella +2, toinen kierros pakkaselle heiton verran, ja yhteistulos +1. Kolmanneksi sijoittui aina yhtä positiivinen ja hymyilevä Jukka Kälkäjä, kierrostuloksilla 0 ja +3, eli yhteensä tuo toisen kierroksen +3 verran.

Naiset 40 -luokkaan osallistui niin ikään neljä naista, ja Tuija Jaako onnistui tosiaan uusimaan voittonsa ennen Kati Tuomaista. Tuijan voittomarginaali oli neljä heittoa, ja Katin ja kolmanneksi sijoittuneen Maija Parviaisen ero oli lopulta kolme heittoa. Neljänneksi sijoittui Päivi Riekki. Vaikka sää olikin kenties surkea, niin näiden naisten ilmeistä sitä ei huomannut ainakaan kieroksen jälkeen.

Miehet 50 -luokassa voiton vei Jukka Määttä. Jukka pelasi hienon ensimmäisen kierroksen, -3, ja johti kisaa peräti seitsemällä heitolla ennen finaalikierrosta. Hänen takanaan oli tiukkaa, sillä sekä Heikki Riekki että Riku Kaajakari olivat tuloksessa +4 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Neljäntenä oleva Arto Friman oli pudonnut hieman kauemmaksi tuloksella +11. Tosin, on oudompiakin asioita nähty, kuin 7 heiton eron eroja metsäradoilla, joten teoriassa kaikki oli vielä auki! Jukka onnistui kuitenkin pitämään johtonsa, ja pelasi yhteistuloksen -2. Toisella kierroksella sateessa hieman paremmin onnistui Riku, kenties kokemuksensa ansiosta? Rikun yhteistulos +8. Heikin oli tällä kertaa tyydyttävä pronssiin yhteistuloksella +11.

Sunnuntaina ratkaistiin seuranmestaruudet parigolfissa, kahdessa eri luokassa: avoin ja sekaparit. Ensiksi pelattiin täysi kierros Pikkaralan pro-rataa niin, että etuysi pelattiin tough shottina ja takaysi best shottina. Lopuksi pienen tauon jälkeen vuorossa oli finaaliysi, Pikkaralan ama-9 pelattiin alternate shottina.

Sekapareissa Jenni ja Joni Tuomiranta pelasin erittäin hienon ensimmäisen kierroksen, ja he lähtivät finaalikierrokselle 4 heiton johdolla ennen Paula Määttää ja Jouni Räinää. Johto piti, sillä finaalikierroksella Paula ja Jouni saivat Jenniä ja Jonia kiinni vain heiton verran. Kolmanneksi sijoittui viime vuoden mestarit Kajsa Wickström ja Kimmo Mäenpää, ja neljänneksi sijoittui Päivi ja Heikki Riekki.

Avoimessa luokassa ensimmäisen kierroksen pelasi parhaiten pari Jan-Eerik Luukkonen ja Eerik Tahvanainen, jotka onnistuivat pelaamaan sen tasan pariin. Heillä merkattiin korttiin pari pirkkoa jopa tough shot -väyliltä, kova saavutus! Ainoa toinen pari, joka onnistui ottamaan pirkkoja tough shot -väyliltä ja itse asiassa kaksin kappalein, oli Toni Prykäri ja Pyry Kuusisto. Kaikki nämä neljä pelaajaa kuuluvat muuten seuramme nuorimpiin edustajiin, joten nuorissa on todellakin tulevaisuus! Alternate shotilla pelattavan finaalikierroksen paras pari oli Lauri Vainikainen ja Jussi Haaraniemi, jotka pelasivat -3. Tämän ansiosta he nousivat toiseksi kokonaistuloksissa. Kolmanneksi sijoittui Jukka Tyni ja Kristian Kuoksa, jotka lähtivät finaaliin kakkossijalta.

Onnittelut voittajille ja muille itsensä ylittäneille, ensi vuonna uudestaan!