Amatöörien SM-kisat 1. päivä

Ensimmäinen kisapäivä Tahkolla oli tuulinen, eli oululaisille kovin tutut olosuhteet. Golfkentällä pelaaminen sen sijaan ei ole ihan jokapäiväistä.

Päivän paras Ofsilainen, mitattuna erolla kärkeen, oli Marko Pikkumäki MA40-luokassa. Marko on tällä hetkellä 5. sijalla kolme heittoa johtajasta. MA1-luokan parahaasta Ofsilais-suorituksesta vastasi Jukka Tyni, joka on 8. sijalla tuloksella -3 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Luokan johtotulos on -8.

Jukka pääsi aloittamaan kisat ykkösryhmästä.

– Kun tuulee, niin puut heiluu. Osaispa putata. Huomena uusiksi, Jukka toteaa lyhyesti kierroksestaan.

MA1-luokassa pelaa myös Jaakko Alatalo, jonka ensimmäisen päivän tulos on +3. Tasainen pitkä rivi pareja, joita koristaa ainoa harmillinen tuplabogi ykköseltä ja OB:lla höystetty bogi väylältä 9.

– Rata oli pitkälti semmonen miltä eilisen treenikierroksen jälkeen tuntui, eli pirkot on tiukassa ja par:it suht helppoja jos ei heitä ob:lle. Vain kaks kertaa olin ringissä puttaamassa pirkkoa ja tuloskortissa 16x par. Niin kova tuuli ettei pitkiä putteja oikein edes uskalla runata kunnolla.

Tästä lähtee Katin SM-urakka.

Kati Tuomainen, SM-ensikertalainen, on FA40-luokassa sijalla 5. ensimmäisen kierroksen jälkeen:

– Olishan se eka kierros voinut mennä paremminkin. Ensimmäiset 9 väylää heitot olivat liian löysiä. Hannu sitten ”komensi” keskittymään nykäisyihin paremmin. Mutta ihan mukava oli kuitenkin heitellä, vaikka väylät ovatkin pitkähköjä, Kati kertoo kierroksestaan.

Mervi Syväluoma osallistuu jo toisiin SM-kisoihinsa, ja kierros lähti ihan kivasti liikkeelle – mutta hieman turhan usein taisi kiekko eksyä OB:lle. Mervin tulos +17, joka on 10 heittoa ykkössijasta.

– Tuuli ja puuskat toi uusia ulottuvuuksia. Aivan kuitenki ok fiilis, mutta huomena pitää jättää turhat OB pois, Mervi toteaa.

Tulokset kokonaisuudessaan Metrixistä.