Amatöörien SM-kisat 2. kilpailupäivä

Tuulisella Tahkon golfkentällä pelattiin tänään toinen kierros Amatöörien SM-kisoissa. Finaalia edeltävä kierros tunnetaan ainakin Jenkeissä ja englanniksi nimellä ”moving day”, eli päivänä, jolloin sijoitukset vaituu ja nähdään kovia kiipeämisiä tulosluettelossa.

Sellaisia nähtiin tänäänkin, kun Jori Ervasti kiipesi mukavasti tuloslistalla ylöspäin. Eilinen kierros ei mennyt Jorilla ihan putkeen, tulos +8 ja sijoitus jaettu 17. Tänään puhalsikin sitten (kirjaimellisesti?) uudet tuulet, ja Jori selvitti haastavan radan tuloksella +2. Tämä oli MA40-luokassa päivän toiseksi kovin tulos, joka nosti Jorin tuloslistalla peräti 10 sijaa, seitsemänneksi.

– Oli kyllä itsellä onnistunut kierros. Vaikka hiukan etua aloituksesta saatiinkin, mutta satoi ja tuuli se meillekin… Ei kuitenkaan satanut kaatamalla. Tyytyväinen tähän päivään ja tulokseen, Jori kertaa tunnelmia kierroksen jälkeen.

Ja siitä kiekko liikkeelle! | Kuva: SFL/Marika Salmi

Samaisessa MA40-luokassa Marko Pikkumäki pelasi tänään +7, ja hänen yhteistuloksensa on +9. Jori ja Marko lähtevät siis huomenna kierrokselle samassa ryhmässä. Ja tästäpä Jori innostui, ja haastoi Markon mukaan talkoisiin: ”Lähetään Marko huomenna ottamaan kärki kiinni ja pojat kotiin”. Ei kait siinä, kaksoisvoitto, kyllä kelpais!

– Olihan tuo kierros aikamoista taistelua, tuossa kelissä virheitä tulee helposti. Toisaalta, ihan hyvä kierros ois ollu ilman 12.väylän huono-onnista ”kolmoskutosta”. Finaalin silti iskuetäisyydeltä ja hyvillä mielin. Parannettavaa jäi paljon, Marko toteaa kierroksestaan, ja toivoo vielä itselleen yhden ”hot roundin” näihin kisoihin.

Mervi Syväluoma totesi eilisen jälkeen, että suunnitelmiin kuuluu OB-alueiden välttäminen. Ihan ei tämä suunnitelma onnistunut, sillä Metrixin mukaan OB-rangaistuksia on tullut kolme kappaletta. Mervin tulos +20 on harmillisesti 3 heittoa eilistä huonompi, Mervin yhteistulos siis +37 ja sijoitus sama kuin eilen, eli 9.

Mervin keskittynyt putti. | Kuva: SFL/Marika Salmi

FA40-luokassa Kati Tuomainen jatkaa tasaisia otteitaan: eilinen tulos +36, tämän päivän tulos +36. Katin sijoitus kahden kierroksen jälkeen edelleen 5.

MA1-luokassa Jukka Tyni jatkaa hyviä otteitaan, ja on jaettu 6. kahden pelatun kierroksen jälkeen. Jukan tulos tänään tuulessa ja sateessa -2. Jukan yhteistulos on -5. Samaisessa luokassa Juha Kehusmaa pelasi tänään -1 ja hänen yhteistuloksensa on -3. Juhan sijoitus ennen finaalikierrosta on 11. Luokan johtotulos on -9 ja pronssissa ollaan tällä hetkellä kiinni tuloksella -8. eli eihän Jukalla ja Juhalla aivan älytön matka mitaleille ole.

– Pienestä se on kiinni, pari pientä mokaa makso yhteensä viitisen heittoa. Jaettu 6. tällä hetkellä ja chase kortista pääsee jahtaan kärkeä. 4 heittoa kärkeen ja 3 mitalleille. Nyt pelataan tosissaan, Jukka kertoo.

Toivttavasti kaikki Jukan putit uppoaa huomenna! | Kuva: Marika Salmi

MA1-luokasta löydämme myös Jaakko Alatalon, joka pelasi tänään pakkaselle heiton verran. Jos Jaakolla oli eilen pirkot tiukassa, tänään niitä kirjattiin tuloskorttiin peräti kuusi kappaletta. Jaakon yhteistulos +2 ja sijoitus 21. MA1-luokan täydentää Joni Tuomiranta sijalla 37 (+7) Mika Ylisaukko-oja sijalla 38 (+9)

Tsemppiä kaikille huomiseen finaaliin!