Viikon jäsen – Toni Prykäri

Tämän viikon jäsenenä on ylioppilaskirjoituksiin pikkuhiljaa valmistuva Toni Prykäri. Toni on yksi seuran monista lupaavista nuorista pelaajista, joille toivomme valoisaa frisbeegolfin tulevaisuutta ja kisamenestystä.

Toni on edustanut seuraamme viime vuodesta lähtien, ja hän on jo vuoden kilpailemisen jälkeen ottanut askeleen kohti avointa luokkaa pro-statuksen myötä. Niin sitä pittää! Sillä tosiaan, jo ensimmäisenä PDGA-kisakaudellaan Toni menestyi hienosti kisoissa: voitto tuli Naamivaara Openista MJ1-luokassa ja löytyyhän tilastoista myös pari nelossijaa MPO-luokassa. Köykkyri Openista Toni hävisi voittajalle kolme heittoa ja jäi heiton pronssista (taakse jäi mm. MP40-luokan pronssimitalisti 2018), ja Honkimaa Openissa voitto jäi viiden heiton päähän. Lisäksi Toni edusti OFSia viime vuoden junioreiden SM-kisoissa ja sijoittui sijalle 21.

Moi Toni, milloin ja miten aloitit frisbeegolfin?

Lajin aloitin 2016 ja lajin pariin pääsin parhaan kaverini avulla.

Mikä frisbeegolfissa kiehtoi?

Frisbeegolfissa viehätti helppous, takana 6 vuotta ”oikeaa” golfia. Olen aina tykännyt katsoa Simon Lizotten ja Eagle McMahonin heittoja. Kävin myös katsomassa Lizottea livenä täällä Oulussa, ja olen ollut mukana kahdessa Lizotte Fantasy Doubles -tourin kisassa.

Paljonko käytät viikossa aikaa lajin parissa?

Talvisin frisbeegolfiin ei hallivuoroja enempää aikaa kulu, mutta kesäisin tulee harrastettua kuutisen tuntia viikossa.

Mainitsit golfin, mutta onko menneisyydessäsi muitakin lajeja?

Olen harrastanut golfia, sählyä, pingistä, sulkapalloa ja pujottelua. Harrastan vieläkin jalkapalloa höntsätasolla.

Sitten klassikkokysymys, mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi?

Vahvuuteni frisbeegolfissa on tasainen suorittaminen ja heikkous on monille tuttu puttaaminen.

Sieltä korille, Virpan väylällä #9.

Taidat olla melko tasainen pelaaja, siitä näyttäisi kertovan hieno rating-kehityksesi: tänä vuonna ratinkisi on ollut 904, 912, 914, 923 pysähtyen lokakuussa 926. Millä kiekoilla tällaisia tuloksia tehdään, mikä on siis lempikiekkosi? 

Lempikiekkoni on Boss, se oli ensimmäinen kiekkoni  ja sitä on tullut aina heitettyä. Harvoin on kierroksia kun en Bossia heitä.

Ja missä sitä kiekkoa heittelet mieluiten?

Kotiratana toimii Köykkyri, mihin matkaa on semmoset 300 metriä. Lempiratani on kuitenkin Jyväskylän Laajavuori. Laajavuori on mukavin rata, koska siellä on tosi paljon vaihtelua ja sitä tulee pelattua vähän.

Oletko asettanut tavoitteita tulevaisuudelle? 

Tavoitteena on jatkaa aktiivisesti lajin parissa ja parantaa puttia.

Putti tuskin koskaan voi olla riittävän hyvä… Mikä on muuten mielestäsi paras saavutuksesi viime kaudelta?

Omasta mielestäni paras saavutukseni kaudelta 2018 on joko Naamivaara Open junnusarjan voitto tai sijoitukseni Kempeleessä pelattavassa ei-sanktioidussa kisassa Sarkkiranta Openissa. Sijoitus taisi olla jaettu kolmas sija. Tälle kaudelle ainoa toistaiseksi varma kisa, johon aion osallistua, on juuri Naamivaara Open.

Muhoksen Amateur Seriesistä Toni hankki itselleen kisapaikan junioreiden SM-kisoihin 2018.

Vielä lopuksi tulevaisuuskysymys: valmistut ylioppilaaksi syksyllä, mutta mitäs sen jälkeen? Kuuluuko frisbeegolf pitkän tähtäimen suunnitelmiin?

Kyllä, frisbeegolf on mukana suunnitelmissa ja tavoitteena on suorittaa lukio kunnialla läpi ja päästä johonkin mukavaan jatko-opiskelu paikkaan.

Kiitoksia, Toni haastattelusta ja tsemppiä tulevalle kisakaudelle sekä tietysti myös kirjoituksiin. 

Ensi viikolla meillä on pienimuotoinen ”paluu menneisyyteen”, kun kuulemme Toni Tervon kertovan siitä, millaista frisbeegolf oli Oulussa silloin, kun täällä oli vain yksi rata! Palataanpa siis asiaan viikon päästä.