Mijas Spring Opener, day 2

Silmät avautuivat klo 07:45 ihan kohtuullisen levänneenä. Tänään tulee ensimmäinen kisastartti viiden kuukauden tauon jälkeen. Ykkösen tiillä tulee jännittämään aivan takuulla, sama ilmiö toistuu joka kevät.   Viimeksi oltiin Tahkolla, nyt Mijasissa. Tämä rata on ihan aidosti raskas. Huimat korkeuserot ja maan irtonainen pintakerros tekevät kulkemisesta kuluttavaa. Jalkojen alla pyörii koko ajan pieniä kiviä ja joudut keskittymään ettet horjahda ja kuole. Treenipäivänä heitin 2-3 avausta per väylä ja lopussa olin ihan sippi.

Google maps ei taaskaan halunnut tukea oikeaa reittiä, joten nyt mentiin Applen kartoilla ja päästiin smoothisti maaliin. Olin jopa etuajassa mestoilla, joten ehdin lämmittelemään tovin. Oikea reisi oli aika jumissa eilisen heilumisista ja liukasteluista, mutta olkapää ei ole oireillut vielä millään tavalla. Laitetaan tämä positiiviseen sarakkeeseen ja pidetään sormet ristissä.


Odotetusti ykkösellä jännitti. Avaus Felonilla turhan leveenä 11m korilta. Putti oli sinnepäin, nostopar. Kakkosen avaus TP Hatchetilla tuntui hyvältä, mutta kiekko otti kummallisen pomppurollin vasemmalle. Hieman vaikeempi lähäri nyt sitten, sinnepäin. Layup ja nostopar. Kolmosella myötis. Draivi GL Saintilla ei kääntänyt yhtään, jäi vasemmalle alas. Vaikea arvioida etäisyys ja ylämäki. Lähäri hyssellä jäi pahasti lyhyeksi. 12m putti on heikko. Ei tää nyt oikein, perhana. Nelosella tuulahtaa etuoikealta. Draivaan reippaasti Felonilla matalaa, onnistui nätisti ja tuli griinin etureunaan oikealle. 12m matkaa, korin takana ilmaa. Haaralta laakaa liidätystä matalana, sellainen semiruni. Vastis kantoi just riittävästi ja Judge on pöntössä. Bonuspirkko ja stroke on the card, kelpaa.

Vitosen avaus jäi matalaksi eikä kiekolta näy korille. Kämmenlähäri on pahasti vajaa ja paariin pitää tyytyä. Plaeaeh. Kutosen draivi uudella Opto Saintilla on täydellinen, metriin. Todella kaunis heitto. Harmi että kovalla griinillä kiekko pomppii ja rollii alas kasiin. Tiedostan riskin, mutta pakko runata. Yläpeltiin ja rollit 15m alas. Melko huono tuuri, sanoisin. Käy jo hieman luonnolle, mutta otetaan sitten bogi. Mikään golfissa ei ole reilua.

Seiskalla epämääräinen tuuli, joten avaus Enskalla. Lähärin etäisyys arveluttaa, heitto Verdictillä on huono, mutta skippaa rinkiin. Kutosen putti hieman vasemmalle ja ulos. Huoh. Kasilla kämmen St Pro lirvahtaa millin early, onneksi jää väylälle. Huonommalla tuurilla ois voinu mennä rotkoon. Hypäri alle ja nosto. Ei paha, tää on aika petollinen väylä. Ysin draivi on ihan jees, mutta griini on sen verran rinteessä, että ei viitsi…

Kohtalokas kutosen griini.

Kympin avaukseen iski pieni grippari ja kiekko painuu oikealle puuhun lyhyenä. Paha virhe. Pari huonoa heittoa vielä perään ja toinen bogi on tehty. Tähän väylään se nyt ei oo iso yllätys, mutta ei pitäisi. 11 tiillä on pieniä paineita, nyt on pakko kääntää laiva ja nopeesti. Fore Felonilla lähtee hyvin, puskan yli sopivassa kulmassa ja tulee vitoseen. Puttikin on hyvä, maistuu.

Oikea reisi jumittaa, yritän hieman venytellä, mutta ei auta. Pitää heittää. 12 avaus Soft Judgella kovaa, koska ylämäki ja matala katto. Osuu hyvään linjaan ja tulee neljään metriin vasemmalla. Tämä käy ja kelpaa. 13 on paljon vaikeampi väylä, 124m, tuulee etuoikealta. Vedän Fuzion Enskalla loivaa antsaa oikean reunan puiden päälle. Lähtee hyvillä tehoilla ja kiekko toimii. Feidi kahteen metriin. Jymäläytä. Rollii… Mutta onneksi jäi vitoseen. Putti sisään. Turkey? Nyt tuntuu hyvältä, ehkä tästä vielä jotain tulee.

#12 avaus ringissä.

14 on paha väylä. Vastatuuli. Draivaan jyrällä Bio Enskalla kovaa jyrkänteen yläpuolelle. Feidaa turvallisesti vasempaan, ihan ok. 11m lyhyt, korin takana pelkkää ilmaa. Kaveri usuttaa runaamaan. En edes harkitse, varovainen layup viereen. Par on hyvä. 15 väylällä taas vastatuuli. Keksin suunnitelman, heitetään 15m korin oikealle puolelle. Verdict flättinä sinne, mutta milli liikaa oikealle. Onneksi menee puun läpi avoimelle. Pitkä hypäri alle ja par, tää on jees.

16 avauksella tähdätään lähemmäs sisäkurvia Fuzion Trespassilla. Heitto tuntui hyvältä, mutta kiekko on puun alla ja oksat estävät kaiken. No niin, sillä lailla. Hauska heittoasento selkäpäin suunnilleen maassa maaten. Ei muuten onnistunut hirveen hyvin. Seivailen sentään paarin. 17 tiillä arvelen tuulen olevan hieman oikealta. Sweeping hyzer Fuzion Trespassilla lähtee hieman leveenä, mutta tulee juuri ja juuri griinille. Kasin-ysin putti. Erinomainen suoritus keskelle.

En tiedä tuloksia, mutta on tässä nyt muutama pörö otettu. Jos vielä tuon viimeisen… 18 draivi vakaalla Trespassilla reippaasti sinne. Käyttää hieman oikealla, mutta liitää ihan hyville mestoille. Kori näkyy pensaiden takana. En tiedosta että nousua on vielä oikeesti 3m ja lähäri jää vajaaksi. Hitto. Putille kävellessä ajatukset harhailevat jo aivan muualle, joten ei se siitä. Onneksi jäi viereen.

#14 griini ja karmea rotko oikealla.

Pelaaminen oli kivaa ja seura mukavaa. Suorituksissa paljon pieniä lipsautteluja ja virheitä, jotka kertautuvat matkan varrella. Offseason-rust näkyy pienenä epävarmuutena. Ei se silti katastrofi ollut, vaikka alku oli todella hidas. 1-3 väylille pitäisi ottaa mieluusti kaksi pöröä, tänään nolla. Ringin sisällä kolme puttimissiä, jotka maksoivat melko paljon. Tästä pitäisi olla kohtuullisen helppo parantaa huomenna, mutta näin minä olen sanonut joskus ennenkin. Ratingit olivat suoraan sanottuna umpisurkeat, mutta päivän tulostaso oli toki aika hurja. -3 tuloksella jäätiin alle 900 taikapisteen. Ei se mitään, huomenna isketään kovempaa.

– Mika Ylisaukko-oja