Mijas Spring Opener, day 3

Toinen kisapäivä. Heräilin aikaisin, setämies ei jaksa nukkua. Startti on klo 12:30, joten tässähän ehtii vaikka ja mitä. Teen ruokaa, kirjoitan blogia ja puuhailen. Lähikaupan kassalla totean, että nyt onkin jo kiire. Voihan perusvirhe. Pitää vielä teipata jalkaa, koska eilen tuli pari rakkoa. Sitten huitelemaan Applen karttojen avustuksella kohteeseen. Vehje arpoi tänään eri reitin kun eilen. Nyt ollaan pienellä kujalla kaupungin keskustassa ja edessä on rekka poikittain. Voi miksi en katsonut tarkemmin ennen lähtöä. Sielua riipii odotella jakeluauton purkua yksisuuntaisella kadulla kun tietää että pitäisi olla radalla mielellään heti. No mutta, siitäkin päästiin ja kohteeseen lähes ajallaan. Kyllä tää tästä.

Pari lähäriä, muutama putti ja kropan venyttelyä. Jalat tuntuvat paremmalta kuin eilen. Tämä hyvä. Säätila on taas mainio, ennuste tosin lupaa reilumpaa tuulta. Kaveri heittää ykkösellä pari draivia. Muistelen PDGA:n kieltävän väylillä treenaamisen kisan aikana, mutta mä oon aina ollut sitä mieltä että se on tyhmä sääntö. Jos väylällä ei oo ihmisiä niin antaa palaa. Ryhmässä on kaksi eiliseltä tuttua kaveria ja yksi virolainen. Hyvällä fiiliksellä homma käyntiin.

Ensimmäinen draivi on ihan jees, hysse Felonilla 6m korin taakse. Erinäisiä kiviä jalkojen alla ynnä muut selitykset. Putti jäi alikseen siksi kun jännitti. Tyhmää, naurattaa. Kakkosen draivi on hyvä, GL Saint kääntää hitaasti oikealle. Kori näkyy, mutta pitää lähestyä suoraan alamäkeen. Shieldillä hädin tuskin heitoksi laskettava suoritus, joka näyttää ensin menevän pönttöön ja sitten näyttää menevän etäälle. Jäi kutoseen taakse. Ylämäkeen haaraputti sisään, hyvä.

Nelosen avaus hieman riskirajoilla…

Kolmosen avaus myötikseen Saintilla tuntuu hyvältä, mutta kääntää hieman liikaa. Lyhyt oikeassa reunassa puun takana. Suunnitelmissa vaikea heitto, mutta järki voittaa ja vedän oikealta jyrkän hyssen väylälle. 13m putti, ei viitsi sankaroida. Kaverit säkittää älyttömistä paikoista, mitä helv… Mä luulin että tässä pelataan amatöörisarjaa. Nelosella tuulee taas etuoikealta. Ajattelen että ilmavirta nousee rinteen mukaisesti ja heitän Felonilla matalaa. Nosteita 0. Kiekko menee pitkäksi ja viittä vaille rollii kiinaan. Hirvee munkki että jäi reunalle. Layup-kolmonen, ei pahempaa vahinkoa. Vielä.

Vitosen draivi GL Saintilla on aika hyvä, pitelee nätisti kulman ja ottaa lopussa minifeidin. 30m korille, mutta puskassa ollaan. Pitää laitaa foreantsa Anvililla, toimii ihan kivasti. Kasin putti osuu keskelle, kolmonen tuntuu hyvältä. Kutosella haetaan eilisestä kostoa. Draivi Opto Saintilla näyttää mainiolta, mutta myötikseen feidaa himpsun aikaisin. Vasemmalla 11m. Ei oo pelkoa että runaisin. Soft Judge ammattimaisin ottein korin alle ja next hole. Vieressä kaveri rollaili pari kertaa kauas ja kuori sipulia ihan huolella. Onneksi me emme syyllisty tuollaiseen, emmehän?

Seiskan tiillä ei tuule, joten päätän hakea mittaa. Vakaalla Trespassilla kovaa. Kiekko kääntää reilusti ja kerää mittaa, mutta päätyy ison pensaan taakse. Fukidifuu. Foren kontrolliin ei oo luottoa, joten Shield antsalla. Hieman matala ja 9 vajaa. Kärkimies säkittää ihan älyttömän kaukaa. Tää peli on jotain ihan toista silloin kun putti kulkee. 😀 Mun putti kasista hieman vasemmalle ja ulos. Tiesin heti kun lähti kädestä. Oksettaa.

Vitosen maisemaa.

Kasilla kämmen St Pro. Aika hyvä linja, kiekko kääntää millin yli ja menee sinne. Spotteri tekee jotain kummallisia eleitä ja pelaajan sulkijalihas sykkii. Kuulemma jäi, ehkä. Syke 200. Mikä oli se pantomiimi, hä? Olisi tosi kiva jos ei saisi sydäriä just nyt. Jesus el Christo, nostolla. Tää oli tarpeellinen onnistuminen. Huh. Ysin tiillä ihmetellään tuulia. Vedän vakaalla Opto Saintilla flättinä koria kohti. Tosi hyvä heitto, paitsi että. Kanjonin yläpuolella tulee ilmakuoppa ja kiekko putoaa. Kirosana. Mikään golfissa ei ole reilua. 30m vajaa, mutta ei sentään rotkossa. Erinomainen lähäri kolmeen. Huono putti ylös, mutta jää. Älä hölmöile, tää peli on riittävän vaikee muutenkin.

Kympillä haetaan kostoa, taas. Draivaan GL Saintilla sinne, mutta todella surullisesti taas siihen samaan puuhun. Nyt menee läpi, 4m parempi paikka kuin eilen. Vaikeasta asennosta kämmen on ok, mutta silti 20 vajaa. Kyllä potkii taas, perkele. Rotko pelottaa. Layup Soft Judgella hieman vajaa. Onneksi nelosen putti ei oo ikinä ollut ongelma. Hieman oikealle ja ulos. Jestas että voi ihminen olla tyytyväinen itseensä. Tämä ei ole NIIN vaikea väylä, että pitäisi joka ikinen kerta ottaa bogi. Käyrä sykkii tapissa.

On taas ropellettu. Kasetti pysyy silti lähes kasassa. 11 avaus kämmenellä Felon. Näyttää olevan ihan ok, löytyy korilta. Hei, tämähän kelpaa. 12 avaus Judgella, mutta millin matala eli 30m vajaa. Ei näin. Onneksi lähäri menee tyylikkäästi nostolle. 13 haetaan Fuzion Enskalla samaa kuin eilen. Tuntuu hyvältä, mutta jää kympin vajaaksi. Onneksi kymppi ylämäkeen ei oo mitään, kyllähän tästä runataan. (Ois hauska tietää mistä tuo yletön itseluottamus kumpuaa satunnaisesti? Miksi sitä ei oo vitosen puteissa?) Ei mennyt. Osui siihen ainoaan puuhun ja jäi 5m vajaaksi puun taakse. Onneksi vitosen putit onnistuvat aina, paitsi silloin kun ne menevät liikaa vasemmalle ja tulevat ulos. Voi veljet, miksi tein sen. Heti kun yrittää yrittää niin nekkuun tulee ja kovaa.

Raskaita askelia seuraavalle tiille. Tarkistan tulokset ja totean että substanssia tulee niskaan PDGA:n virheettömän rating-järjestelmän toimesta. 14 griini on tosi paha, oikealla syvä rotko. Tiillä tuulee reippaasti naamalle. Vedän tymäkän draivin jyrällä Bio Enforcerilla oikeaan suuntaan. Kiekko feidaa ja skippaa. Kaverit taputtavat ja kiekko löytyy kahdesta metristä. En pysty mokaamaan. Bonuspirkko, tämä kelpaa sekä maistuu.

Väylän 14 avaus Enskalla nostolle. Bonuspörö.

15 tiillä on taas vastatuuli. En keksi muutakaan, joten heitän Verdictillä oikeaa reunaa alas. Heitto oli hyvä, mutta kiekko etenee aika kovaa… Huomaan että harjanteen oikealle puolellekin voi mennä. Kiekko liukuu nurmella pensaan tyveen. Ihan uudenlainen paikka taas. Haaraveny polvelle, fore Verdictillä on varovainen. Jää seiskaan. Pään sisällä ärsyttää muut asiat sen verran että ei jaksa hermoilla puttia, joten siitä tulee hyvä.

16 tiillä on myötis. Päätän vetää sisäkurviin alivakaalla Trespassilla. Myötätuulesta huolimatta kiekko kääntää, liitää kanjoniin ja kauas. Lopen ihan hyvä mesta. 45m korille jyrkkään ylämäkeen, harmi että yksi puu ja leveät oksat edessä. Antsaa vanhalla Soft Judgella. Semijee, paitsi että jää 8 vajaaksi. Näkymä alhaalta hämäsi, kori oli kauempana kuin luulin. Putti millin vasemmalle ja ulos. Aika 50/50, joku toinen kerta ois voinu jäädä.

17 tiillä tuulee takaoikealta. Vedetään reilusti Fuzion Trespassilla. Kiekko ei liidä, vaan tulee lyhyenä alas. Miten tää tuuli oikein toimii? 15m putti. Runaan hyppyputilla kovaa ja kauniisti korin yli. Onneksi paluuputti jää, ei tällä kertaa damagea. 18 on pakko ottaa nyt kiukulla. Draivaan Fuzion Trespassilla eniten täysillä. Mielestäni kulma oli jees ja kaikki ok, mutta silti kiekko tulee alas ilman mitään liitoa. Joo. Sinisen tiin edessä, hyvä linja, myötis. Hyvä heitto vanhalla Shieldillä täydelliseen linjaan, mutta tuuli tappaa TAAS. ”Koska saatana sanoo niin”. Kasin putti myötikseen. Laitetaan nyt riittävän korkea, koska tuuli painaa alas. Keskeltä yli 8m taakse. Moro.jpg, ei ainakaan himmailtu. Paluuputti vastatuuleen on yllättävän hyvä ja jää.

Väylän 15 avaus on vastatuuleen tarkka kiekon kulman ja korkeuden suhteen.

Aivan erilainen kierros kuin edellisenä päivänä, mutta tulos täysin sama. Viisi pöröä, kaksi bogia.
Kuusi puttimissiä ringin sisällä. Alkuvuoden treenit ovat jääneet minimiin, mutta tuo oli silti todella heikkoa puttaamista. Kumpikin bogi oli aivan turhuutta, ne pitää siivota pois ja viimeisille kolmelle väylälle tarvii pari pöröä. Rata alkaa olla nyt riittävän tuttu, joten ei pitäisi olla ongelma parantaa. Kärki on jo liian kaukana, mutta podiumille kuitenkin matkaa vain pari heittoa. Jos puttaisi hieman paremmin niin pronssi olisi vielä mahdollinen.

– Mika Ylisaukko-oja