Mijas Spring Opener, day 4

Viimeinen kisapäivä käynnistyy klo 03:30 naapurin musiikin alataajuuksiin. Päivälle on reilusti ohjelmaa, joten sitähän kelataan heti ja nukkuminen ei onnistu enää. Harmillista, tänään pitäisi pystyä vielä suorittamaan. Pyörin sängyssä kauan, rakentelin eväitä huolella ja lähdin siirtymään radalle. Tällä kertaa Applen kartat aiheuttivat hankaluuksia, mutta reitti alkaa tulla tutuksi, joten navigaattori ei pilaa päivää. Jostain syystä jalat tuntuvat paljon vetreämmiltä kuin eilen. En ymmärrä, mutta en moiti.

Finaali käynnistyy hetken kuluttua.

Finaalikierrokselle kakkoskortissa. Olosuhteet ovat täysin erilaiset kuin aiemmin: nyt tuulee ja kovaa. Unohdetaan välittömästi toiveet paremmasta tuloksesta ja pelataan survival-golfia. Ryhmässä on yksi porilainen ja yksi ruotsalainen, ihan hyvä tunnelma. Ykkösen avaukseen joutuu vaihtamaan kiekkoa, koska tuulee oikealta. Soft Harp hysselinjalla. Korin vierestä kutoseen taakse. Ei varmaan tarvitse edes kertoa. Yritin yrittää, mutta nöy pööti.

Kakkosella tuulee reippaasti takaa ja antsaa pitäisi heittää. Jea, right. TP Hatchet lähtee hyvään linjaan ja toimii, kunnes hidastuessa menee tuulen mukana kauas. Meni kyllä kavereillakin, vielä pahempaan paikkaan. Mulla on teoriassa mahdollisuus päästä korille, mutta Harp jää oksista 10 lyhyeksi. Rinne takana, ei tarvi arpoa. Layup ja par. Porilainen runaa pöröä ja ottaa vitosen. Tätä se nyt on, nöyrää pitää pelata. Toivottavasti avoin sarja pelaa samaan tuuleen. (Ei pelannut.)

Kolmosella tuulee kanjonista oikealta ja antsaa pitäis heittää. Vaihdan Fuzion Enskaan ja tuuli painaa kiekon silti lyhyenä oikealle. Ei näille nyt voi mitään. Vaikea antsalähäri on hieman lyhyt, joten ei tarvi arpoa, alle ja par. Ruotsalaisen avaus ei flippaa koska tuuli on kannen alla ja kiekko menee jonnekin vasemmalle rinteeseen piikkipensaisiin. Yritetään kyllä, mutta ei vaan löydy. Tuomitaan losti ja kaveri marssii takaisin tiille. Mua harmittaa, vaikka mies itse ei näytä ulospäin minkäänlaisia tunteita. Hattu päästä. Oon käynyt tuon itsekin läpi enkä pystynyt olemaan läheskään noin rauhallisena.

Nelosen griini on paha tällä kelillä, kaiken katolla ja täysin avoimella. Heitän Verdictiä ja tuuli painaa sitä alas. Kiekko istuu hyllylle korin oikealle puolelle. Nyt pitäisi nepata kummun takaa 10m eteenpäin ja 4m ylös kun tuuli puhaltaa järjettömän kovasti etuvasemmalta. Mitä tapahtuu kun kiekko tulee rinteen takaa näkyville keula ylhäällä? Puttaan jyrkässä hyssekulmassa 2m korin vasemmalle puolelle ja kiekko jää alle. Olipa hurjaa, tosi tärkee onnistuminen. Elämä ja frisbeegolf on seikkailu.

Vitosella puhaltaa oikealta kahden rinteen välistä ja teknistä antsaa pitäis heittää. Saint Pro kääntyy puhtaasti rolleriksi sivurinteessä. Naurattaisi jos ei itkettäisi. Elämäni paras throwller. Kiekko matkusti 150m vasemmalle aivan rotkon pohjalle. Sieltä on korille 120m ylämäkeen ja vastatuuleen. Eihän siitä mitään tule. Seuraava heitto on polvelta fore bägin jyrimmällä kiekolla, 20m korilta. 30cm korkea rannelähäri Harpilla tolppaan kiinni. Elämäni paras heitto. Pirkkoväylälle bogi ja tein ihan parhaani koko ajan. Taistelua on.

Vitosen maisemaa.

Kutosella tuulee oikealta. Draivaan Bio Enskalla 45 astetta korista oikealle alaviistoon. Toimii hienosti, tulee 20m korilta alas. Nätti rannelähäri Shieldillä istuu viereen, mainiota! Par on oikein hyvä. Seiskalla voi nyt jopa luottaa tuulen suuntaan. Trespassilla sinne, aika jees. Avoimella ~50m lähäri. Soft Harp kivasti korille, mutta ottaa pienen pompun. ”Oispa jääny viereen…” Ei ollut. 7-8m putti vastatuuleen. Haaralta matalaa Shieldillä, osuu riittävän hyvin ja jää. Eka pirkko tälle väylälle ja nyt sattui tärkeellä hetkellä.

Vilkaisen oman sarjan tulostasoa, paarilla pääsee nyt pitkälle. Pelataan rauhassa ja eikä hermoilla jos sattuu joku vahinko. Väylä 8 kiertää rinteen ympäri vasemmalta oikealle. Kukaan ei tiedä miten ilma virtaa mutkan takana. Varmuuden vuoksi fore lähtee nyt Linnoituksella. Lipsahtaa kädestä ja tulee tonttiin 35m tiiltä. Lähäri tuntuu pahalta, ei oikein uskalla heittää. Kämmenellä Anvil lepattaa kuin… lepattava asia. Tuurilla jää korin yläpuolelle rinteeseen. Kuuden metrin haaraputti osuu riittävän hyvin. Tärkee seivi, vältettiin damage.

Ysillä mennään kanjonin yli. Kiekkovalinta muuttuu neutraalista väylädraiverista bägin jyrimpaan Enskaan, taas. Vedän ihan oikeesti, mutta kiekko ei vaan etene mihinkään. Liukuu kovalla maalla vasemmalle. Onneksi kohdalla on aukko. 30m lähäri Verdictillä erinomaisesti maahan ja liukuu nostolle. Mainio heitto. Kympillä vakaampaa Sainttia, mutta sekään ei oo riittävän vakaa. Menee hieman parempaan paikkaan kuin eilen. Fore Enskalla on ok, mutta tarttuu yhteen oksaan. Taas jäi 30m lähäri, mutta nyt onnistuu hyvin. Par kelpaa!

Väylä 11.

Väylä 11. Pelikirjassa on korkea fore Felonilla ja tuulee etuvasemmalta. Sitä EI voi heittää, pakko keksiä jotain muuta. Antsa Soft Harpilla. Onnistuu hyvin, mutta valuu silti takarinteeseen. 8m putti myötikseen ylämäkeen. Osuu ainakin kuuteen ketjuun oikealla, mutta ei riitä. Taas on kirosanat lähellä. Putti oli kohtuullisen hyvä, mutta ei täydellinen. En voi syyttää (pelkästään) koria. 12 pitäisi ottaa tuulessa kuin tuulessa. Avaus Soft Judgella on hyvä, mutta ottaa nihkeen pompun jostain juuresta väärään suuntaan. Jää seiskan jännäri, perhana. Putti on huono ja tiedän lopputuloksen heti, ei oo menossa. Nyt ei tarvis hölmöillä, yhtään.

13 tiillä ei tunnu tuulta juuri lainkaan, mitä ihmettä. Eihän se voi loppua tosta vaan!? Draivi Fuzion Enskalla on löysä. Ajoitus oli pielessä ja kiekko jää vasemmalle lyhyeksi. Layup ei myöskään ole hyvä, mutta nyt sentään onnistun vitosen ylämäkiputissa. Kolmonen on ok. Avoin sarja aloittaa omaa kierrostaan ja tuuli loppui. Voivatko olosuhteet oikeasti vaihtua näin täysin näin nopeasti? Mitäpä tuosta, it’s all in the game. Amatööripelaajilla on aina ylimääräisia rating-pisteitä.

14 tiillä ei tarvi miettiä, vedän vaan jyrimmällä Enskalla sinne. Hieman levee, mutta spotteri tykkää. En tiedä mitä ajatella, joten nostan repun selkään ja lompsin katsomaan. 7-8m korista kakkostasolla oikealla. Ylämäkiputti, hyvä linja. Ei oo pelkkää kuolemaa takana. Nyt runataan ja runataan hyvin. Loistava birdie! Tässä kisassa tämä väylä -2, ainoastaan avoimen sarjan kakkonen pystyi parempaan. 😀 15 väylälle ei oo oikein ideaa. Nyt on tyynempää, joten kokeilen putterilla. Kulunut Shield ihan ok linjaan, mutta ajautuu taas hieman oikealle sivurinteeseen. Ei paha, putti viereen ja nosto.

16 avaukseen alkaa olla jo parempi näkemys. Vedän myötikseen eniten täysillä Fuzion Trespassia, jää aika sweettiin. Outo paikka, en oo ollut tässä aiemmin. Jyrkkä hyse Harpilla oli semijee. Seitsemän metriä, tärkee putti. Haaralta aivan uskomattoman surkea suoritus alarautaan. Nyt harmittaa ja isosti. En pysy yhtä ilmeettömänä kuin ruotsalainen aiemmin. Tuo väylä ei ole vaikea, en vaan osaa. Ensi kerralla osaan.

Kaksi väylää jäljellä ja nyt on tiukka asenne, molemmat otetaan. Vaikka väkisin. 17 draivi Fuzion Trespassilla lähtee hieman korkeena. Epäilen että jää lyhyeksi, mutta tulee rinkiin. Kasin putti. Nää ei oo ollu helppoja, mutta tällä kertaa onnistuu! 18 tiillä on hetki aikaa odotella, joten tarkistan tilanteen. Olen kolmantena Taneli Sirkelän kanssa tasoissa ja kärkikortilla on kolme väylää pelaamatta. Tanelilla on hyvä mahdollisuus viedä pronssi, sillä viimeiset väylät ovat iisejä. Mun on pakko ottaa kolmonen, että olisin millään tavalla pelissä mukana.

Turha riskeerata alivakaalla, koska perusheitto riittää. Vedän Fuzion Enskalla flexiä. Aika jees, tulee vasempaan reunaan eikä oo edes kovin lyhyt. Puhdas linja korille ylämäkeen. Pitää laittaa lähäri nyt kovempaa ettei jää taas lyhyeksi. Vedän. Tuntuu että menee pitkäksi, mutta ylämäki hidastaa ja kiekko jää kolmeen! Hahaa, tää jekku on opittu. En olisi enää pystynyt suorittamaan yhtään sen pitempää puttia. Kolmonen korttiin ja loppu on muiden käsissä. Sirkelän kämmenlähäri on hieman sivussa ja 7-8m putti on liian korkea. Nyt ollaan tasoissa. Pelasin finaalikierroksen kolme alle, joka on oman sarjan paras tulos tänään. Ei voi epätasaisuudesta syyttää, keliin kun keliin aina kolme alle. *shrug*

#18 griini ja viimeinen putti.

Kello on tasan 13. Tarkistetaan tulokset ja jutustellaan TD:n kanssa. Sudari pelataan 13:30 kun avoimen sarjan lähdöissä on vapaa slotti. Myös sarjan voitosta sudaroidaan. Takaraivossa sykkii tieto siitä, että avoimen kärki aloittaa 14:10 ja mun pitäisi olla kuvaamassa. Heikolta näyttää. Laitteet valmiiksi ja pari puttia treenikorilla. Vaikea keskittyä, liikaa palloja ilmassa. Täytän juomapulloja ja puhun ihmisille väärällä kielellä, nolottaa. Pari pyyhedraivia ja lähdetään pelaamaan. Mä heitän ensimmäisenä. Tuuli on taas normaali, joten hysse Felonilla. Käytännössä tolppaan kiinni, jospa nyt tulisi viimein se pörö tällekin väylälle. Taneli pistää kolmeen metriin. Hyvä. Voitosta sudaroiva pari avaa paljon huonommin. Aigarin putti kääntyy nännistä pystyy ja rollaa kymppiin. Voitto ratkeaa käytännössä siihen. Ikävä käänne, mutta ei mitään pois Lindroosilta, hienot kisat ja ansaittu voitto.

Muistoja kisasta.

Pronssitaisto jatkuu kakkoselle. Taneli avaa ensin. Myötikseen Explorer hienoon linjaan, loistava heitto puurivin vasemmalle puolelle, avoin linja korille. Mä vedän Saintilla, ei oo huono sekään, mutta paikka on outo. Ei näy korille ja puurivi pahasti haitolla. Ei oo järkevää mahdollisuutta korille, joten pitää yrittää puun oksiin jos tuurilla menisi. Ei mennyt. Shield jäi ylätasolle ja kaveri lähestyi korin ohi seiskaan. Mulla on alamäkeen melkein 20m kuolonputti haaralta ja kaveri on noin lähellä. Tää on käytännössä jo hävitty. Pakko runata, ei oo vaihtoehtoa. Vanha, alivakaa Soft Judge käteen ja ranteella sinne. Millin vasempaan, mutta sisään. Ei jumalauta, ei tällaista tapahdu edes elokuvissa. Taneli puttaa seiskasta alarautaan. Mitä, oliko se siinä? Draamaa. Legenda elää ja ego kasvaa. Kyllä riittää taas lapsille kerrottavaa. =)

Bägi vaihtuu lennossa kamerareppuun, pikainen palkintoseremonia ja ukko kipittää ykkösen tiille kuvaamaan avoimen sarjan finaalia. Päivän loppusumma on 21km, 27k askelta, 135 kiivettyä kerrosta ja 5 litraa vettä. En ole ehkä koskaan ollut niin sippi, mutta se kannatti. Avoimen sarjan kierros oli hieno ja täynnä tapahtumia. Video tulee jakoon SkyBluen kanavalle muutaman päivän kuluttua. Kannattaa tilata kanava ja seurata Facebook-sivua, ettei missää näitä herkkuja. Lisäksi henkilökohtaisella tasolla täytyy antaa lämmin suositus Mijas DiscGolfParkin ja Fuengirolan suhteen. Tämä on 100% varmuudella parasta mitä frisbeegolfaaja voi tehdä euroopassa tähän aikaan vuodesta. Rata on korkeuseroineen ja maisemineen varsin hieno. Kaikkein parasta oli kuitenkin tämä säätila, koko viikko pelkkää aurinkoa ja lämpöä! Tänne kannattaa ehdottomasti tulla.

Oma pelikunto oli etukäteen arvoitus. Pelkäsin, että olkapää ei kestä neljää päivää peräkkäin näin paljon kovia heittoja. Olen todella yllättynyt, että kroppa ei ole valittanut mitään muuta kuin kävelyä. Monta rakkoa jaloissa ja reidet jumissa pari päivää. Olkapäässä ei tunnu MITÄÄN negatiivisia asioita. Paras mahdollinen lopputulos sen suhteen. Nyt on mainio fiilis tulevaa kautta ajatellen. Muutama viikko puttitreeniä ja sitten lumet ovatkin jo poissa ja kausi käynnissä. Seuraavan kerran isketään pääsiäisenä Kankaanpäässä!

– Mika Ylisaukko-oja

Kyllä tänne kannattaa tulla!