Ofsilaiset menestyksekkäissä talven kisasarjoissa

Tänä viikonloppuna päättyivät kaksi koko talven kestänyttä kisasarjaa. Lauantaina saatiin päätöksiin Pikkarala Frisbeegolfin talviliiga, ja sunnuntaina oli viimeisen Winter Games -osakilpailun vuoro.

Oulun frisbeeseuran pelaajat olivat menestyksekkäitä molemmissa kisasarjoissa, aloitetaanpa Pikkarala Frisbeegolfin talviliigassa menestyneillä.

56 kilpailijaa osallistui Pikkarala Frisbeegolfin talviliigan viimeiseen osakilpailuun.

Talviliigassa OFS:n nuori Henri Sirniö otti avoimen luokan voiton 3 heiton marginaalilla ja päätyi kokonaistulokseen 275 heittoa, taakse jäi lukuisia kovia nimiä. Hienoa, Henkka! Naisten luokassa Ofsilainen Kajsa Wickström oli aika selvällä marginaalilla ykkönen, ero toiseksi sijoittuneeseen seurakaveriin Mervi Syväluomaan oli lopulta 11 heittoa.

Talviliigassa järjestettiin myös junioreille oma luokka MJ15. Tämän luokan voitti Pikkaralan oma tyttö Jemina Koskela, joka muuten vasta päätti halliharjoittelukauden omalla pituusennätyksellään: kiekko lensi Ouluhallissa peräti 64 metriä!

Jemina Koskela ja junioreiden kiertopalkinto.

Kisasarjan tiukin kamppailu käytiin amatöörit-luokassa, jossa peräti kuudella kisaajalla oli hyvät mahdollisuudet voittaa luokan kiertopokaali ennen viimeistä osakilpalua. Luokan voiton otti lopulta Jari-Matti Järviaho pienimmällä mahdollisella marginaalilla, jos sudareita ei lasketa. Heitto riitti tällä kertaa varmistamaan nimeä pokaaliin.

Loput luokista olivat sitten tällä kertaa BogiTikkojen heinä: Teemu Holappa voitti MP40-luokan, Susanna Saar vei nimiinsä FP40-luokan ja Jukka Kälkäjä nappasi MP50-luokan pystin haltuunsa vuodeksi.

Luokkavoittajat 2019: Jemina, Henri, Kajsa, Jukka, Susanna, Jari-Matti ja Teemu. | Kuva: Jukka Karjalainen, Pikkarala Frisbeegolf

Eilen sunnuntaina tämän talven Winter Games taputeltiin, ja siinäkin nähtiin Ofsilaisia kokonaiskilpailujen voittajia monessa luokassa. Virallisia tuloksia odotellessa olemme suorittaneet alustavat pistelaskennat, mutta kannattaa tosiaan suhtautua alla oleviin pienen pienellä varauksella.

OFS:n tuore edustaja Heidi Valkola dominoi tänä vuonna naisten luokkaa, ja vei hienoilla esityksillä kisasarjan nimiinsä, onnittelut! Mainittakoon vielä, että kolmannessa osakilpailussa Heidi heitti holarin väylälle #12, kisaholareita ei ihan jokaiselta löydy. Lisää näitä, eikö vain?

Heidi vei naisten luokan voiton tänä vuonna.

Masters-luokassa nähtiin loppuun asti kovaa kamppailua voitosta. Ennen viimeistä osakilpailua Janne Auvinen johti nimittäin heiton erolla ennen Jouni Huhtamäkeä, ja oli aika selvää, että kokonaiskisan voitto oli näiden kahden kauppaa. Voittamalla viimeisen kisan Jouni varmisti myös kokonaiskisan voiton, onnittelut!

Jos Master-luokka oli tiukka, niin oli myös Challenger-luokka. Challengereissa peräti neljällä pelaajalla oli teoriassa mahdollisuus napata kokonaiskisan voiton sijoittumalla kahden parhaan joukkoon viimeisessä osakilpailussa. Muussa tapauksessa voitto olisi mennyt OFS:n Jani Holapalle, joka joutui jättämään viimeisen kilpailun väliin. Voittokamppailussa mukana olivat OFS:n Marko Mustonen ja Markku Kiuttu sekä Tommi Lampela ja Markus Tainijoki. Tällä kertaa kokonaiskisan voittoon ylsi Marko, joka varmisti voittoon riittävät pisteet sijoittumalla eilen toiseksi.

Markolle olisi viimeiselle väylälle riittänyt bogi varmistamaan kokonaiskisan voiton – avaus silti viimeisen päälle seiftisti.

Winter Gamesissa parin luokan voitot menivät harmillisesti tällä kertaa muille seuroille. Grandmasters-luokan voitti alustavien laskelmiemme mukaan itse Mr. Winter Games, eli Pasi ”Pala” Laukkanen, ja avoimen luokan voitti BSC:n Mikael Hyväri.

Onnittelut kaikille voittajille ja muille itsensä ylittäneille! 

Jokohan talvikisat oli tässä, ja päästään pikkuhiljaa heittämään ja hehkuttamaan Ofsilaisten suorituksia lumettomalla maaperällä?