Parifrisbeegolfin SM-kisat – ennakko

Huomenna käynnistyy Parifrisbeegolfin SM Korkeakankaan radalla Valkeakoskella. Parifrisbeegolfin SM-kisoissa kilpaillaan neljässä eri luokassa: MPO, FPO, MP40 ja MJ18. Oulun frisbeeseuraa edustaa kisoissa puolitoista paria. Ai miten voi olla puolitoista paria, no tietysti nappaamalla pelikaveri toisesta seurasta!

Naisten luokassa Ofsia edustaa Jenni Eskelinen parinsa Maija Laitisen kanssa. Maija edustaa Rovaniemen Rolffareita, ja hän ja Jenni ovat puolustavia mestareita. 40-vuotiaiden luokassa seuraamme edustavat pari Jouni Huhtamäki ja Ilkka ”illi” Silkamo, joilta löytyy parifrisbeegolfin pronssia vuodelta 2017.

Näissä maisemissa ratkotaan parigolfin SM-mitalit huomenna.

Kilpailussa pelataan kolme kierrosta. Kisat alkavat tough shotilla, joka on näiden kisojen haastavin pelimuoto. Lohko 1, jossa pelaavat MPO:n parit, lähtevät liikkeelle heti aamuysiltä. Lohko B, jossa pelaavat meidän edustajien luokat sekä juniorit, lähtevät omalle kierrokselle klo 13 huomenna. Huomisen aikana Lohko A pelaa vielä toisen kierroksen best shotilla illalla. Lohko B jatkaa omalla best shot -kierroksellaan huomenna aamulta klo 8. Kisa huipentuu finaalikierrokseen klo 11.20 alkaen.

Kisakarttaan ja -formaattiin voit tutustua tässä pelajaoppaassa.

Jouni, Illi ja Jenni ovat tänään käyneet treenaamassa kisarataa, ja kyselimme heiltä perinteiseen tapaan kuulumisia näin kisojen aattona.

Korkeakankaan rata sijaitsee laskettelukeskuksessa, joten korkeuseroja on. Lisäksi sieltä löytyy kuulemma oikeasti ”raffia raffia”, OB:ta, mandoja ja vaikka mitä hauskaa!

Jouni, miltä rata maistuu?

– Haastava rata, tosi ahtaat väylät. Raffi on oikeasti raffia. Vähän kaikkia heittoja joutuu kylvämään, tosin minä pyrin yleisen hyvän nimissä välttelemään forea ja Illi tietty upsia. Moni etukäteen vaikea väylä osoittautui helpommaksi, mutta moni ”helppo” väylä tosi hankaliksi. Tämä rata (niin kuin kaikki laskettelukeskuksiin tehdyt) on fyysisesti raskas ja vaatii silti kovasti keskittymistä.

Niin, kisat alkavat tough shotilla. In-buondsisa kun pysyy, niin hyvä tulee?

– Huomenna lähdetään varovasti mutta reippaasti pelaamaan, ei hölmöä himmailua muttei turhia riskejäkään. In-bounds on meidän teema.

– Kisarata varsinkin tough shottia ajatellen on kyllä varsin raaka. Seiftejä ei oikein voi edes tehdä. Metsäväylät ovat sen verran ahtaita ja mandoja ja OB-alueita on ikävän paljon.

Jenni, mitä mietteitä sinulla on radasta?

– On kyllä haastava rata! Tiukkaa on metsissä ja alamäkiliisätykset tarkkoja. Raskas maasto. Mörri on mörriä. Vaihteleva rata.

Siinäpä lyhyesti ja ytimekkäästi kaikki ne asiat, joiden kertomiseen Jouni käytti huomattavasti enemmän sanoja…

Mitä mieltä olette tästä formaatista, jossa aloitellaan heti sillä monien (kaikkien?) mielestä ikävimmällä pelitavalla, eli tough shotilla, jossa peli jatkuu siltä huonommalta heitolta?

– Onhan se vähän tylsää pelata vain yksi kierros lauantaina, mutta sillä mennään mitä käsketään. Meille sopii kaiken lisäksi oikein hyvin TS-startti, toteaa Jouni. Ollaan kuitenkin niin helkatin ujoja alkuun!

Jounin kommenttiin liittyen olimme yhteydessä kisajärjestäjän edustajaan, ja apulaiskilpailunjohtajaan Anita Määräseen, tuttu kasvo monelle oululaisille.

Anita, miksi tällainen formaatti?

– Me olisimme halunneet pelata kisat toisella formaatilla ja pelata kahdella radalla yhtä aikaa. Näin pelaajat olisivat saaneet pelattua kaksi kierrosta jo lauantaina. Mutta tähän emme saaneet liiton puolelta lupaa, joten näillä mennään.

Eli, näillä mennään – kisat käynnistyvät siis Ofsilaisittain huomenna klo 11.45 tough shotilla. Kierroksen tuloksia voitte seurata täältä.

Tsemppiä pelaajillemme, pysykäähän sisällä ja pitäkää Ofsin lippu korkealla! Hyvä siitä tulee.