Vuoden viimeiset SM-kisat tulossa: Joukkuefrisbeegolfin SM

Tänä viikonloppuna pelataan Joukkuefrisbeegolfin SM-kisat Äänekoskella. Oulun frisbeeseuralla on  joukkue molemmissa sarjoissa, avoimessa ja sekasarjassa. Avoimen sarjan joukkue on Jukka Tyni (C), Juho Parviainen, Kristian Kuoksa ja Mikko ”Matu” Ylätalo. Sekasarjan joukkue on Jouni Huhtamäki (C), Jenni Eskelinen, Lasse Keränen ja Ilkka ”Illi” SIlkamo.

Kisassa pelataan peräti neljä kierrosta, ja pelimuodot vaihtuvat joka kierrokselle. Joukkuegolf on aavistus monimutkaisempi pelimuoto kuin pelkkä parigolf tai reikäpeli, joten käydäänpä läpi pelimoodit.

Ensimmäisellä kierroksella pelataan Joukkueparigolf Tough Alternte, toisen kierroksen pelimuoto on parigolf pareittain Modified Alternate, kolmannella kierroksella pelataan parigolfia pareittain Max 2 Best Shot ja kisan päättää kierros joukkueparigolfina Best-Alternate shot. Mitä nämä oikein tarkoittavat?

Joukkueparigolf Tough Alternate tarkoittaa sitä, että pelataan vuoroheitoin huonommasta heitosta. Ja koska kyse on joukkueparigolf, joukkue jaetaan siis kahteen pariin, parilliseen ja parittomaan pariin. Joukkueen ensimmäisen parin molemmat heittäjät heittävät avauksen, joista vastustaja valitsee huonomman jatkopaikaksi. Joukkueen toisen parin heittäjät jatkavat valitusta paikasta. Pariton pari avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät.

Seuraavana on vuorossa parigolf pareittain pelimuodolla Modified Alternate. Tässä pelataan siis pareittain, ja pariton pelaaja avaa jokaisen parittoman väylän (1,3,5,…,17) ja parillinen vastaavasti parilliset väylät. Heittäjät vuorottelevat ja heittävät aina edellisen heittäjän heiton tuomasta heittopaikasta. Aloitusheiton jälkeen parin pelaajat heittävät vuorotellen, kunnes reikä on pelattu loppuun.

Sunnuntain ensimmäinen kierros pelataan parigolfina Max 2 Best Shottina. Tässä pelimuodossa saa käyttää korkeintaan kahdella peräkkäisellä väylällä saman pelaajan avausheittoa, siitä tuo nimi ”Max2” tulee. Muita heittoja ei ole rajoitettu, eli molemmat saavat aina heittää jatkoheitot. Pari itse päättää kummalta lieltä jatkaa.

Finaalikierroksella pelataan joukkueparigolf Best Alternate, eli aina paremmalta heitolta. Pelataan parigolfia joukkueena, niin että käytössä on sekä pariton pari että parillinen pari, ja Alternatehan tarkoittaa sitä, että tämä on vuoroheittelyä.

Entäs miten ne parit sitten muodostuvat? Jokainen kapteeni on ilmoittanut kisajärjestäjälle joukkueensa pelaajien numerot.

Avoimen joukkueen kokoonpano:

  1. Jukka Tyni
  2.  Mikko Ylätalo
  3.  Juho Parviainen
  4. Kristian Kuoksa

Sekajoukkueen kokoonpano:

  1. Jouni Huhtamäki
  2. Jenni Eskelinen
  3. Lasse Keränen
  4. Ilkka Silkamo

1.kierros
Pelimuoto: Joukkueparigolf Tough Alternative
Avoimen parit ovat 1. Jukka ja Mikko ja 2. Juho ja Kristian.
Sekajoukkueen parit ovat 1. Jouni ja Jenni, 2. Lasse ja Ilkka.

2.kierros
Pelimuoto: Parigolf pareittain Modified Alternative
Avoimen parit ovat 1. Jukka ja Juho, 3. Mikko ja Kristian
Sekajoukkueen parit ovat 1. Jouni ja Lasse, 2. Jenni ja Ilkka

3.kierros
Pelimuoto: Parigolf pareittain Max 2 Best
Avoimen parit ovat 1. Jukka ja Kristian, 2. Mikko ja Juho
Sekajoukkueen parit ovat 1. Jouni ja Ilkka, 2. Jenni ja Lasse

4.kierros
Pelimuoto: joukkueparigolf best alt
Parit: joukkue päättää itse haluamansa parit

Ketä meitä sitten oikein edustaa SM-kisoissa? Tuttuja nimiä, mutta millaisia pelaajia he oikein ovat? Pyysimme joukkueiden kapteeneja kuvailemaan joukkueitaan.

Avoin joukkue Jukka Tynin sanoin:

Matu: Sipulin syvin kerros jälellä joka on kiveäkin kovempi. Taukoa 4 kk tai 4 päivää niin aina tulee kovaa tulosta. Bäkspinistä putteriantsaan, mitä vaan heittoa tarvitaan niin Matuun voi aina luottaa. Ratinkiki vaan nousee vaikka ei pelaisikaan, on se niin kova äijä!

Juho: Juhostyle! Harvoja suomalaisia legenda statuksen saavuttaneita liitokiekkoilijoita. Juho on pelannu niin kauan että ei oo ilmatilaa missä Juhon kiekot ei ois lentäny. Juho pelas jos sillon ku Hiirosen metässä ei ollu vielä puitakaan. Tämä konkari vetää lihasmuistilla miinuksille missävaanmillonvaan.

Kristian: Poikanen joka pesee vanhemmilla tiimattoja. Kaveri on treenikentillä ku muut juo vielä aamukahveja, ja se on tuottanut tulosta. Tästä nuorukaisesta tulee vielä iso nimi joten kannatta pitää nimi mielessä. #tehoi #eskeetit

Jukka: Myöhäisheränneinen lajia kohtaan ja loppahousut vaihtunu vaivihkaa tyylikkäisiin tuulihousuihin. Pikkuhiljaa kehitystä tullu muuhunki ku hanskaan ja halut on kovat…hastaan Suomen kärkeä.

Sekajoukkue Jouni Huhtamäen sanoin:

Jenni: Kokenut ja taitava pelaaja, parhaimmillaan jäätävä pelaaja. Hennan ja Even ollessa pois on Jenni naispelaajana meille ehdoton vahvistus ja vahvuus.

Lasse: Taas kokemusta. Varma pelimies jäätävällä putilla ja kauniilla hiuksilla. Lasse hoitelee meillä distanssit!

Illi: Karmeassa liekissä, varma kuin venäläinen korruptio. Ei petä koskaan. Fore lähinnä hypnoottisen kaunis. Toistetaan vielä; EI PETÄ KOSKAAN!

Jouni: Vahvuuksina upsi, skrämbläys ja seireenin laulu. Kapteeni ja hengenluoja.

Että sellaiset nelikot lähdössä hakemaan SM-mitaleita. Toivotetaan oikein paljon onnea joukkueillemme huomenna alkaviin kisoihin!

Tuloksia voi seurata tuttuun tapaan kisan sivuilta Metrixissä.