Oulu Open 2020 – 3. kierros Virpiniemessä

Kaupungin suurin ja kaunein frisbeegolfkisa, Oulun frisbeeseuran ja BSC Disc Golf Teamin yhteissatsaus Oulu Open päättyi tänään finaalikierrokseen Virpiniemen kumpuilevassa maastossa. Ja mitkä finaalit! Huhhuh.

Avoimessa luokassa nähtiin kunnon trilleri, ja ratkaisu jouduttiin hakemaan ratkaisupeleistä asti.  Päivän kovimmasta kierrostuloksesta vastasi tänään Niko ”Tupla-Eagle” Rättyä, joka selvitti radan tuloksella -13. Juho Parviainen pelasi -9, ja niinhän siinä kävi, että kolmen päivän ja yhtä monen radan jälkeen Niko ja Juho päätyivät tasatulokseen, -24. Eiku sudareille! Sudarit aloitettiin väylältä yksi. Nikolta aivan upean pitkä avaus, eagle-paikoille. Juholla niin ikään pitkä avaus, mutta hieman hankalaan paikkaan – pitkäksi pururadan yli. Kolme heittoa myöhemmin molempien putterit ovat korissa, ja eiku seuraavalle väylälle. Juholta hieno avaus, muutamaan metriin. Nikolla väylän vasempaan reunaan, ja hieman pitempi putti odottaa… Alarauta! Juholta nosto sisään, ja pytty kotiin. OFS onnittelee!

Myös kolmannen pystin loppusijoituspaikasta käytiin tiukka taistelu. BSC:n Antti Turpeinen ja OFS:n Kristian Kuoksa päätyivät niin ikään tasatulokseen kolmen päivän jälkeen, yhteistulos -21. CTP-kisassa Kristian oli tällä kertaa tarkempi, ja sai kotiin viemiseksi pronssisen pystin.

FA1-luokassa nähtiin OFS:n naisten taisto. Tänään Mervi Syväluoma osoitti, että metsäradat ovat hänen heiniään. Mervin kierrostulos +9. yhteistulos +30. Julia Haaraniemi joutui tällä kertaa taipumaan, ja jäi lopulta ykkösestä viiden heiton verran. Kolmanneksi sijoittui Paula Määttä, jonka putti oli tänään rautaa. Ero Juliaan 16 heittoa.

MP40-luokassakin jouduttiin hakemaan voittajaa sudareissa, ja myös tässä luokassa tarvittiin pari väylää asian ratkaisemiseksi. Lähtökohdat olivat samat kuin avoimessa: kolme päivää, kolme kierrosta, samat tulokset. BSC:n Jari Härö ja OBT:n Teemu Holappa pelasivat tasan -7 Virpiniemeen, ja molempien yhteistulos viimeisen väylän jälkeen -10. Tällä kertaa Teemu vei sudarit, ja ykkössijan. Kolmanneksi kisoissa sijoittui OFS:n Henri Koivumaa.

Myös MP50-luokassa nähtiin tiukka taisto ja heiton peli. KFS:n Ari Korpela oli vahvin, ja vei kisan nimiinsä tuloksella -1. Hienon viimeisen kierroksen ja luokan hot roundin-4 pelannut OFS:n Jukka Määttä nousi toiseksi, yhteistuloksella 0. Kolmanneksi CTP:n jälkeen sijoittui Vuorelan Veikkojen Ilkka Moilanen, tuloksella 2. Sama tulos kirjattiin myös BSC:n Pasi Koivikolle, joka tällä kertaa jäi pystittä.

MA3-luokassa alusta loppuun johtanut BSC:n Juha Ylipahkalan peli piti, ja voitto napsahti tilille. Juhan tulos tänään -2, yhteistulos -4.Toiseksi sijoittui ACDG:n Hannu Kokkonen, yhteistuloksella +2. Kolmas sija oli tässäkin luokassa jaettu:  Jätkän Kiekon Jussi Niskakoski pelasi hienon kierroksen -4, ja kipusi tasatulokseen HCDG:n Jarkko Repon kanssa, tulos +3. Pysti tällä kertaa Jussille.

MA4-luokassa JLK:n Tuukka Renkman pelasi hienosti ensimmäiset PDGA-kisansa, ja sai heti voiton nimiinsä. PDGA:n sivuilla voittoprosentti tällä hetkellä 100, ei huono! Tuukan yhteistulos +15. Toiseksi sijoittui HCDG:n Ville Aspegreen, +16, ja kolmanneksi HCDG:n Niko Pulli.

Oulun frisbeeseura onnittelee kaikkia mitalisteja, palkittuja, itsensä ylittäneitä ja kisoista nauttineita. Toivotamme tsemppiä heille, joille kisat jättivät parantamisen varaa ja kaikille tasapuolisesti menestystä tuleviin koitoksiin.

Haluamme myös kiittää kilpailun kilpailunjohtajia: Jormanaisen Juhoa tiiminsä kera – kiitos Juha Bunda, Heikki Riekki ja Jouni Holma. Kiitos myös kaikille muille, jotka ovat tavalla tai toisella edesauttaneet kisoja. Kiitos myös kaikille pelaajille ja katsojille, te teitte tästäkin urheilujuhlaa.