Amateur Series Illinsaari – 1. kierros

Tänä viikonloppuna on jälleen jaossa paikkoja amatöörien SM-kilpailuihin Virpiniemeen sekä junioreiden SM-kilpailuihin Ähtäriin, kun viimeinen Amateur Series -osakilpailu järjestetään Illinsaaren radalla Iissä. Oulun frisbeeseura on hienosti edustettuna kisassa, jossa pelataan kaksi kierrosta: ensimmäinen kierros tänään lauantaina ja finaalikierros huomenna sunnuntaina.

Ilpo Tolonen avaa kasilla – Arkistokuva

MA1-luokassa on jaossa kuusi kisapaikkaa Virpiniemen kisoihin, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä on OFS:n Juhani Rytilä, tuloksella -9. Juhani pelasi päivän ensimmäisessä ryhmässä, ja laittoi heti sellaiset pohjat, jotka pitivät. Eroa seuraaviin on peräti kolme heittoa, ja tuloksessa -6 löytyy kolme miestä: OFS:n Eetu Vähäkuopus, Vuorelan veikkojen Mikko Pekkarinen ja Jukka Kairala (seura ei toimittajan tiedossa). Tiukkaa on tämän kolmikon takana: tuloksessa -5 löytyy OFS:n Henri Sirniö ja tuloksessa -4 kolme pelaajaa, yksi heistä OFS:n Lauri Meriläinen. Tällä hetkellä tilanne on niin sanotusti kutkuttavan jännittävä, ja kisapaikat ovat edelleen jakamatta. Huomenna selviää, ketkä sijoittuvat top-6, ja saavat kisapaikat Virpiniemeen.

FA1-luokassa on kolme paikkaa jaossa kisoihin, ja kisoissa on myös mukana kolme naista, joilla on jo kisapaikat hankittuna. OFS:n kolmikko Mervi Syväluoma, Julia Haaraniemi ja Heidi Valkola kävivät nimittäin nappaamassa paikat kotikisoihin Kokkolan karsinnoista. Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä on Mervi, tuloksella +2, toisena ACDG:n Terhi Tuorilainen, +5, kolmantena Julia +6 ja neljäntenä Heidi +9. Kärkikolmikosta siis peräti kolmella on jo kisapaikka, joten tällä hetkellä kamppailu niistä käydään ”kakkoslapussa”.  Ja tiukka kisa käydäänkin! Lauantain kierroksen jälkeen OFS:n Saara Männikko on sijalla 5, tuloksella +11, Jaetulta 6. sijalta löytyvät ACDG:n Suvi Ylipuranen ja OFS:n Paula Määttää +12. Eikä 8. sijalla oleva Rovaniemen Rolffareiden Riina Körkkö ole hänkään kaukana kisapaikasta, tuloksella +15.

MA40-luokassa jaetaan kolme paikkaa Virpiniemen kisoihin, tällä hetkellä paikoissa ovat kiinni kisaa johtava Frisbeegolf Rukan Terho Hautala, tuloksella -4. Toisella sijalla OFS:n Mikko Kanninen, -2, ja kolmannella sijalla peräti 4 miestä tuloksessa -1: OFSn Janne Auvinen, jolla on kisapaikka hankittuna Kokkolan karsinnoista OFS:n Jori Ervasti, Jätkän Kiekon Mika Härkönen ja BSC:n Jaakko Räihä. Heidän takanaan vaanii par-tuloksessa useampi mies, joten huomenna saadaan takuulla jännätä loppuun asti, kenelle paikat menee.

Putin lämmittelyä – arkistokuva

 

FA40-luokassa ei ole ihan yhtä jännät paikat, sillä paikkoja olisi jaossa kolme, mutta kilpailijoita vain kaksi, Mira Hujanen ja Kati Tuomainen, molemmat Oulun frisbeeseuran pelaajia. Koska kisapaikkaan riittää maaliin pääseminen, pääsemme näkemään, miten hyvin naiset selättävät Illinsaaren radan paineettomassa tilassa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen rata näytti taipuvan Miran edessä paremmin kuin Katin: Miralle tulos +12 ja Katille +24.

Joko alkaa kuulostamaan tutulta? MA50-luokassa on melko tiukkaa kärjessä. Ykkösenä ensimmäisen päivän jälkeen on BSC:n Pasi Koivikko, jolla on jo kisapaikka takataskussa. Pasin tulos -1. Toisella sijalla SuRa:n Pekka Leinonen, tuloksella +1. Kolmas sija on jaettu, ja tuloksen +2 pelasi OFS:n Heikki Riekki, Rovaniemen Rolffareiden Petri Mäntynenä, Puskasotureiden Tero Pesonen ja OFS:n Jukka Myllymäki.

Junioreitakin on näissä karsinnoissa mukana ilahduttava määrä. FJ18-luokssa ACDG:n Sanni Oikarinen tähtää SM-kisoihin, luokkansa ainoana osallistujana kisapaikka on selvä, kunhan maaliin pääsee. Sannin tulos +18. FJ15-luokassa OFS:n vasta 11-vuotias lupaus Jemina Koskela selvitti Illinsaaren paikoitellen haastavan radan tuloksella +15. Erityismaininta Jeminan par-tulokselta väylältä 6, hienoa!

Jemina Koskela – arkistokuva.

MJ18-luokassa kisapaikkoja jaetaan 5 kappaletta, ja tiukimmin kiinni kisapaikoissa ensimmäisen päivän jälkeen ovat OFS:n Vikke Kilpua, tuloksella -4, Saarijärven Frisbaajien Matti Kaihlajärvi -3, BSC:n Jesse Koivikko -3, Korsholm Mustasaari Disc Clubin Timo Mäkiluoma 0 ja OFS:n Kalle Holtinkoski 0. MJ15-luokassakin paikkoja on jaossa 5, ja tällä hetkellä Ähtäriin olisi matkalla Frisbeegolf Rukan Mikael Hautala -3, Toivo Leppänen (seura tuntematon) 0,  PJLFG:n Rasmus Lampela 0, OFS:n Arttu Toppinen +7 ja Peetu Vartiainen (seura tuntematon) +7.

Täydelliset tulokset tuttuun tapaan Metrixissä. Huomenna jatketaan!