Amateur Series Illinsaari – 2. kierros

Illinsaaressa pelattiin tänään ratkaiseva kierros Amateur Series -osakilpailussa, jossa palkintona oli kisapaikkoja Amatöörien SM-kilpailuihin Virpiniemeen sekä Junioreiden SM-kilpailuihin Ähtäriin. Hienosti oli Oulun frisbeeseura edustettuna kisoissa, ja mukava saalis kisapaikkoja sieltä tulikin.

Kisapäivä sujui apulaiskilpailujohtaja Jari-Pekka Teurajärven mukaan erittäin hienosti hyvässä säässä: pelaajat ymmärsivät poikkeustilanteen erityisjärjestelyitä ja kisojen sujuvuutta takasi järjestävän seuran HCDG:n mukava määrä talkoolaisia. Itseasiassa talkoolaisia oli kuulemma jopa niinkin mukavasti, että apulais-TD ehti antaa tämän pienen haastattelunkin seuramme tiedottajalle kisakiireiden keskeltä.

Juniorit lähtivät ensimmäisenä liikkeelle, joten aloitetaan raportti heistä. MJ18- ja MJ15-luokissa on tarjolla kisapaikkoja luokan viidelle parhaalle (myös tasatuloksille), FJ18- ja FJ15-luokissa paikkoja olisi ollut jaossa kolmelle parhaalle, nythän kisaa paikoista ei ollut – jospa tulevaisuudessa meillä näkyisi myös täällä pohjoisessa enemmän tyttöjä radoilla ja kisoissa!

Illinsaaressa oli tänään jaossa SM-kisapaikkoja 9 eri luokassa. | Kuva: Mika Ylisaukko-oja

MJ18-luokassa nähtiin tiukka taistelu voitosta, joka tällä kertaa kääntyi BSC:n Jesse Koivikon puolelle. Jesse pelasi kaksi tasaista kierrosta, molemmat -3 ja yhteistulos siis -6. Toiseksi sijoittui luokan ”hot roundin”, eli kovimman tuloksen, pelannut PJLFG:n Eemil Lampela, joka pirkotti kahdeksan väylää ja kirjasi korttiin -5, yhteistulos -4. Hienon ensimmäisen kierroksen pelanneella OFS:n Vikke Kilpualla oli tänään astetta haastavampi päivä, ja sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle yhteistuloksella -2. Samaan tulokseen ylsi Korsholm Mustasaari Disc Golfin Tomi Mäkiluoma. Viidennen kisapaikan nappasi Saarijärven Frisbaajien Matti Kaihlajärvi.

FJ18-luokassa Lapista asti kisoihin saapunut ACDG:n Sanni Oikarinen paransi eilistä kierrostulostaan neljällä heitolla, ja pelasi tänään +14.Sannin yhteistulos +32.

MJ15-luokassa Frisbeegolf Rukan Mikael Hautala suorastaan dominoi kisoja, ja pelasi tänään hienon kierroksen -6. Mikaelin kierrokseen mahtui yksi tripla ja bogi, ja peräti kymmenen pirkkoa! Tehkääpä perässä… Toiseksi sijoittui PJFLG:n Rasmus Lampela, yhteistuloksella -2 ja kolmanneksi tuli Liittoisista kisoihin matkannut Toivo Leppänen. Muut kisapaikat tässä luokassa kuusamolaiselle Paavo Palosaarelle ja OFS:n Arttu Toppiselle, jotka päätyivät kahden kierroksen jälkeen tasatulokseen +13.

FJ15-luokassa Oulun frisbeeseuran Jemina Koskela pelasi eilen huikean hienon kierroksen, +15 ja alustava rating 754 – liki 200 pinnaa yli hänen nykyinen ratinginsa! Jeminalle tämä aikainen aamu oli kuitenkin isänä toimineen caddien mukaan myrkkyä, ja hänen kortissa nähtiin harmillisesti hieman enemmän punaista tänään. Jeminan yhteistulos kahden päivän jälkeen +41. Mitä tärkeintä, kisapaikka Ähtärin kisoihin on nyt hankittu ja eilisen tuloksella todellakin ansaittu. OFS onnittelee, ja toivottaa Jeminalle lukuisia hyviä heittoja kesän seuraaviin kisoihin.

Jeminan kisat olivat kokonaisuutena hienot, ja hän sai ansaitun kisapaikan. | Kuva: Janne Koskela

FA1-luokassa saatiin jännätä kisapaikkojen kohtaloa aivan viimeiseen puttiin asti. Kisan voittajasta ei ollut epäselvyyttä, OFS:n Mervi Syväluoma jatkoi siitä, mihin eilen jäi, ja pelasi tänään naisten kovimman kierrostuloksen +4. Mervin yhteistulos kisassa on +6, onnittelemme hienosta kisasta. Toiseksi sijoittui ACDG:n Terhi Tuorilainen, yhteistuloksella, ja tällä suorituksella hänet nähdään SM-kisoissa. Kolmanneksi sijoittui niin ikään ACDG:tä edustaa Suvi Ylipuranen, joka paransi otteitaan eiliseen nähden, ja pelasi +6, yhteensä +18. Neljänneksi sijoittuneella Julia Haaraniemellä oli jo kisapaikka, joten viimeisen kisapaikan nappasi OFS:n Paula Määttä, yhteistuloksella +20.

FA1 top3: 1. Mervi Syväluoma, 2. Terhi Tuorilainen, 3. Suvi Ylipuranen. | Kuva: Riina Körkkö

FA40-luokassa erot ykkösen ja kakkosen välillä oli eilisen jälkeen melko selkeät, eikä tämä päivä muuttanut naisten sijoituksia. OFS:n kaksikko nappasi kisapaikat kotikisoihin seuraavilla tuloksilla: Mira Hujanen, tänään +14 yhteensä +26, Kati Tuomainen tänään +18, yhteensä +42. Toivottavasti näemme molemmat naiset elokuussa Virpiniemessä taistelemassa pysteistä.

FA1-kärkiryhmä lähdössä kierokselle. | Kuva: Julia Haaraniemi

MA1-luokassa ainakin seuramme tiedottaja seurasi jännittyneenä, miten Ofsilaisten käy. Kun toinen ryhmä tuli maaliin, oli selvä, että siinä ryhmässä pelanneen OFS:n Henri Sirniön yhteistulos -9 tulisi riittämään kisapaikkaan ja vähintään 5. sijaan.  Harmillisesti samalla oli selvillä, ettei OFS:n Lauri Meriläisen hieno toinen kierros riitä kisapaikkaan, ne harmilliset millit ja sadannesosat, tai tässä tapauksessa yksi heitto.  Mutta entäs luokan voitto? Sehän oli yhtä tuolileikkiä, ja ykkössijalla nähtiin vuoronperään kolme eri nimeä: kisaa eilisen jälkeen johtanut OFS:n Juhani Rytilä, Rovaniemen Rolffareiden Jukka Kairala ja OFS:n nuori Eetu Vähäkuopus. Ennen viimeistä väylää kolmikko oli tasatuloksessa, -11.

Kyllä oli kutkuttavan jännittävää ennen viimeistä väylää.

Niinhän siinä sitten kävi, että finaalikierrokselle kärjessä lähtenyt Oulun frisbeeseuraa edustava Juhani Rytilä oli tänäänkin kovin mies luokassaan, ja vei MA1-luokan voiton tuloksella -12. Toiselle sijalle tasatuloksin sijoittuivat Eetu Vähäkuopus, Jukka Kairala ja Vuorelan Veikkojen Mikko Pekkarinen, tuloksella -11. CTP-kisan jälkeen hopeinen pysti matkasi Mikon mukana ja pronssinen Jukan mukana, Eetu jäi tällä kertaa pystittä. Viidenneksi kokonaistuloksissa sijoittui yllä mainittu Henri Sirniö, -9, ja jaetulle kuudennelle sijalle sijoittuivat Vuorelan Veikkojen Ville Heide ja ACDG:n Jani Halonen tuloksella -7.

MA1 top3: 1. Juhani Rytilä, 2. Jukka Kairala (CTP), 3. Mikko Pekkarinen | Kuva: Jari-Pekka Teurajärvi

MA40-luokassa Frisbeegolf Rukan Terho Hautala piti johtopaikkansa pelaten tänään -3 yhteistulos -7. Toiseksi sijoittui BSC:n Jaakko Räihä, joka pelasi tänään niin ikään -3, yhteistulos -4. Hänen kanssaan toisen sijan jakaa OFS:n Mikko Kanninen, jonka kisat sujuivat tasaisesti. Mikko kirjasi molempina päivinä korttiin -2, eli yhteensä -4.

MA50-luokan voitti BSC:n Pasi Koivikko yhteistuloksella +2. Pasilla on jo kisapaikka plakkarissa, joten tästä karsintakisasta jaetaan karsintapaikat kolmelle seuraavaksi parhaalle. Tällä kertaa he ovat Urheiluseura Ruukin Innon Eero Achren, joka sijoittui toiseksi yhteistuloksella +4 sekä jaetulla kolmannella sijalle sijoittuneet OFS:n Jukka Myllymäki ja Vuorelan Veikkojen Antero Saarelainen, joiden yhteistulos kahden päivän jälkeen on +5. Myös Pekka Leinonen sijoittui kolmanneksi, mutta hänellä oli jo kisapaikka tiedossa.

Oulun frisbeeseura onnittelee kaikkia kisapaikan saaneita, ja toivottaa kilpailijat tervetulleiksi Amatöörien SM-kilpailuihin Virpiniemeen 14.-16.8.