Ainon päivän kisa 2020

Lauantaina 25.7. pelattiin perinteinen Ainon päivän kisa. Kisaan osallistui 113 pelaajaa, ja yhteensä 15 naista. Kisa pelattiin muokatulla Virpiniemen radalla, joka oli tehty Ainon päivän henkeen: pitkiä par-5 oli jätetty pois, mukana oli tänäkin vuonna lyhyempiä ja vähän teknisempiä väyliä. Sää toi tähän kisaan omat mausteensa, oli tuulista ja sateista. Iltapäiväksi luvattu ukkonen sentään tajusi pysyä poissa. Kuten eräs vanha OFS:n hallituslainen aikoinaan totesi, ”Virpiniemi on ”under the dome”, eli kuvun alla.”.

Päivän paras asuste oli kunnon sateenvarjo, kuten Sofialla tässä kuvassa.

Kisassa nähtiin useassa luokassa tiukat kamppailut, ja sekä MPO:n että MP40:n voittajat piti ratkaista sudareilla. MPO:ssa riitti väylän verran sudarointia, mutta MP40-luokan pelaajat pelasivat 4 bonusväylää vielä varsinaisen kisan jälkeen, ennen kuin voittaja oli selvillä.

11-vuotias Jemina oli päivän nuorin kisailija.

MPO-luokassa OFS:n Eerik Illikainen pelasi huikean -11 ja alustavasti 1013-reitatun ensimmäisen kierroksen ja lähti kärjessä finaalikierrokselle. BSC:n Japi Pistokangas nousi kuitenkin tasoihin, ja finaalikierroksen jälkeen molempien pelaajien tuloskortissa luki -17 – sudareihin mentiin. Japi sai aloittaa, ja avasi harmillisesti outtiin, sen jälkeen Eerikillä oli helppo työ avata varmasti vain sisälle ja ottaa voiton pirkolla. Hieno kenraaliharjoitus Eerikille, jonka seuraavana koitoksena on tulevana viikonloppuna pelattava Junioreiden SM-kilpailut Ähtärissä. Kolmanneksi MPO-luokassa tuli Rolffareiden Niko Alava, tuloksella -14.

Putti männyn takaa? Ei haittaa, Eerikille silti pirkko korttiin.

Erittäin tasaista oli MP40-luokassa, jossa kahden kierroksen jälkeen OFS:n Kimmo Mäenpää ja Jouni Räinä sekä OBT:n Teemu Holappa oli jaetulla ykkössijalla tuloksessa -13. Molemmilla kisakierroksilla ykkösväylälle eaglet ottanut Jouni tipahti ensimmäisenä pois voitonkamppailusta, sen jälkeen Kimmo ja Teemu pelasivat vielä kolme väylää, ennen kuin voittaja ratkesi. Teemun Eagle laskeutui korin juureen, kun taas Kimmon Undertaker feidasi metsän puolelle, pitkälle putille. Voitto siis Teemulle, hopeinen pysti Kimmolle ja pronssia Jounille.

Lasse (oikealla) ja Jouni ottivat molemmat eaglet ekalla kierroksella ykkösväylälle.

FPO-luokassa Tomoottajien Hannele Määttä pelasi pari tasaista kierrosta, päätyen lopulta pariin. FA1-luokassa nähtiin kahden kovan naisen kamppailu: voittoon tällä kertaa ACDG:n Terhi Tuorilainen, joka pelasi -1 ensimmäisellä kierroksella, +2 toisella, yhteensä siis +1. Toiseksi tuli OFS:n Mervi Syväluoma yhteistuloksella +4. Molemmat naiset palaavat elokuussa Virpiniemeen kamppailemaan SM-mitaleista.

Hannele päätti lähestyä forella, korin takana melko ikävä rinne.

MP50-luokassa voittajasta ei ollut epäselvyyttä. OFS:n Jukka Määttä vei voiton suvereenilla esityksellä ja -13 tuloksella. Toiseksi sijoittui -5 pelannut Ruukin Innon Timo Pirkola. Kolmannen sijan pystistä käytiin CTP-kisa, ja tällä kertaa OFS:n Jari Niskanen heitti lähemmäksi, ja KFS:n Arto Junno jäi ilman pystiä. Jarin ja Arton tulos -4.

Taitaa Jari tarkistaa, että käteen tarttui varmasti oikea pysti.

FA2-luokassa parhaiten tänään heitti OFS:n Heidi Valkola, joka selvitti kaksi kierrosta kisaradalla tuloksella +10. Hänen takanaan nähtiin tiukka taistelu pysteistä, ja kahden kierroksen jälkeen sekä Julia Haaraniemen että Sofia Holman tuloskortit näyttivät +20, ja niukasti pysteiltä pudonneen Paula Määtän kortti +21. Ofsilaiset naiset pelasivat CTP-kisan pysteistä, ja Sofian heitto alarautaan toi hänelle hopeisen pystin, Julialle siis pronssia.

Heidin draivi väylällä 6.

FA60-luokassa oli tänä vuonna kaksi osallistujaa: Maija Parviainen pelasi +27 ja Päivi Riekki +38. Muissa luokissa osallistujia oli vain yksi osallistuja. Niin, ja ennen kuin ihmettelette naisille tarjottujen luokkien määrää, kerrottakoon että Ainon päivän piti olla osa PDGA:n Women’s Global Eventiä tänä vuonna, jota kuitenkin peruttiin koronan takia. Luokkia ei silti muututtu.

Päivillä ja Tuulalla oli mukavaa, säästä huolimatta.

FA3-luokassa OFS:n Saara Mänikkö pelasi tuloksen +34 ja FA4-luokassa BSC:n Henna Nivala pelasi +55. Hennalle hieno 7 heiton tulosparannus toiselle kierrokselle, huolimatta siitä, että sää oli sateisempi ja tuulikin oikukkaampi toisella kierroksella. FA40-luokassa SM-kisoihin valmistautuva OFS:n Mira Hujanen pelasi hänkin nousujohteisesti, ensimmäisellä kierroksella +15, toisella enää +6. Yhteistulos +21 ja kortissa yhteensä viisi pirkkoa.

Saara ja käytännön nosto.

Myös parissa muussa naisten luokassa nähtiin Virpiniemen SM-kilpailuihin valmistautuvaa pelaajaa: FA50-luokassa Tuija Jaako pelasi +33, ja FA55-luokassa HaU Disc Golf Clubin Tuula Alatalo-Hussein selvitti Ainon päivän radan tuloksella +31. Ratahan tulee olemaan melko erilainen SM-kisoissa, jossa pelataan liki kiinteää layouttia vain muutamilla muutoksilla.

Tuijan vuoro avata.

Yhdestä päivän kovimmista suorituksista vastasi FJ12-luokan 11-vuotias OFS:n Jemina Koskela. Jeminan ensimmäinen kierros ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, ja tyttö lähti parantamaan toiselle kierrokselle. Siinä hän onnistui, ja pelasi tasan 700-reitatun kierroksen. Jeminan draivi on kyllä huikean hienossa kunnossa, ja esimerkiksi 145-metrisen ykkösväylän hän heitti kahdella heitolla vähän pitkäksi, päätyen noin 12m korin taakse. Tästä tytöstä kuullaan vielä! Jeminan seuraava kisa on SM-kisat Ähtärissä, tsemppiä matkaan!

Jeminan puttinäyte.

MA2-luokassakin nähtiin sudari voitosta. Helsingistä asti kisoihin saapunut Antti Korhonen ja OFS:n Toni Fingerroos päätyivät kahden kierroksen jälkeen tasatulokseen -6. Tällä kertaa Antti oli sudareissa kovempi, ja kahden väylän jälkeen hän vei kultaisen pystin. Kolmanneksi sijoittui BSC:n Niko Rehnbäck tuloksella -5.

Luokan voitto matkasi Antin mukana etelään.

MA3-luokassa kisan voitti Jätkän Kiekon Jussi Niskakoski tuloksella -12. Jussin jälkeen tulosluettelo näytti neljän miehen pelanneen kaksi kierrosta ihanteellisesti, eli jaetulla kakkossijalla par-tuloksella olivat OFS:n Marko Klasila, Markus Siltakoski ja Ville Sarkkinen sekä BSC:n Tuomo Jaakkonen. CTP:n jälkeen Markolle hopeaa, Villelle pronssia, ja kaikkien miesten kesken lahjakortit tasan.

Jussin pirkkoputti.

MA4-luokassa nähtiin Ofsilaisten kolmois-, tai oikeastaan neloisvoitto. Ykköspystin pokkasi Lauri Oikarinen, joka pelasi kierrostulokset +5 ja 0, erittäin hieno parannus toiselle kierrokselle. Toiseksi tuli Julius HEikkuri, yhteistuloksella +6. Pronssisesta pystistä käytiin CTP-kisa, jossa Pasi Tolonen oli tällä kertaa Arto Ojalaa tarkempi. Pasin ja Arton yhteistulos +7. Heiton pelillä jaettiin siis palkintosijat tässä luokassa.

Lauri odottamassa vuoroaan.

Kisatunnelmiin voitte palata kuvagallerian muodossa. Ja täydellinen tulosluettelo löytyy Metrixistä.

Oulun frisbeeseura kiittää kaikkia osallistujia, jotka teitte tästä kilpailusta tapahtuman. Haluamme myös kiittää yhteistyökumppaneitamme Powergrippiä, Katukeittiö Mässyä ja Pikkaralan osuuskuntaa panoksestaan kisajärjestelyihin.

Ensi vuonna uudestaan!

Naiset yhteiskuvassa.

MPO: 1. Eerik Illikainen, 2. Jarno Pistokoski (SD), 3. Niko Alava.

MP40: 1. Teemu Holappa (SD), 2. Kimmo Mäenpää (SD), 3. Jouni Räinä (SD)

MP50: 1. Jukka Määttä, 2. Timo Pirkola, 3. Jari Niskanen (CTP)

MA2: 1. Antti Korhonen (SD), 2. Toni Fingerroos, 3. Niko Rehnbäck

MA3: 1. Jussi Niskakoski, 2. Marko Klasila (CTP), 3. Ville Sarkkinen (CTP)

MA4: 1. Lauri OIkarinen, 2. Julius Heikkuri, 3. Pasi Tolonen (CTP)