Frisbeegolfin SM Masterit Turussa

Turussa Lausteen radalla käynnistyy tänään Frisbeegolfin SM Masterit 2020. Kisassa jaetaan Suomen mestaruuksia kuudessa eri luokassa: naiset 40 ja 50, miehet 40, 50, 60 ja 70. Oulun frisbeeseuralla on 7 edustajaa kisoissa: Tuija Jaako luokassa FP50, Jouni Huhtamäki, Mikko Kanninen, Jori Löytynoja ja Ilkka Silkamo luokassa MP40, Jukka Määttä luokassa MP50 ja Heikki Riekki luokassa MP60.

Jouni lähtee päivän ensimmäisessä ryhmässä liikkeelle:

– Tavoite on räjäyttää pankki ja sijoittua kisassa kymmenen parhaan joukkoon. Pelikirjassa on aika paljon seiftiä, pirkotetaan, jos on sauma.

Ilkan tavoite on yhtä maltillinen:

– Kierrostulokset menee plussalle varmasti, ja par on joka väylään hyvä tulos.

Lausteen Kyy ei taida olla ihan helpoimmasta päästä, näin pelaajamme analysoivat sitä:

– Tosi, tosi haastava rata. Paljon pitkiä par3 väyliä ja paljon ahtaita metsärännejä. Monessa väylässä voi olla pienestä kiinni, tuleeko tosi hyvä avaus tai siten tosi, tosi pahaan mörriin sukellus. Outteja, hazardeja ja mandoja on paljon, mutta fiksulla tavalla sijoitettuna, sanoo Ilkka.

– Tosi paha rata. Pikkuvirhe maksaa aina vähintään heiton. Puttipeli pakko olla timangia, Jouni komppaa.

Nelikymppisissä pelaava Mikko lähtee hieman kipeällä olkapäällä liikkeelle, toivottavasti se kestää. Samassa luokassa pelaava Jori on luottavainen:

– Hyvä fiilis, treenit mennyt hyvin rata on todella hyvässä kunnossa ja hyvällä tavalla haastava.

Jukka lähtee metsästämään mitaleita viisikymppisten sarjassa, hyvällä fiiliksellä kuulemma:

– Hyvällä fiiliksellä mennään. Neljä treenikierrosta takana kisarataa. Nyt on rata hallussa. Nyt vaan mentaalipuoli kuntoon ja menoksi!

Heikkikin on ehtinyt pelata useampia treenikierroksia:

– Neljä kertaa rata kierretty. On nähty huonoja paikkoja ja hyviä paikkoja. Omaa ratinkia vastaan pelaan. Sarjassa on useita niin kovalla ratingilla olevaa, että sijoituksia ei kannata odottaa. Kierros tulos voi olla +5-12 välillä. Joku +7-8 on ehkä minun ratingin mukainen.

Pelaajistamme Tuija ehti viimeisenä paikalle Turkuun, ja on pelannut vain yhden treenikierroksen. Hän on kutienkin jo ehtinyt luoda mielipiteen radasta:

– Kuumat tunnelmat Lausteella. Kuvassa yllä Tuire, Pentti, Paula, Janne ja minä kierroksella kuuman automatkan päätteeksi ja hellettä riitti lähes koko kierroksen. Rata on pitkä sekä väylien, että siirtymien osalta.  Vähän jopa mietitytti Mastereiden jaksaminen. Itselläni on käsi tosi kipeä, mutta kun tänne asti on tultu periksi ei voi antaa. Tavoitteena olisi saavuttaa hyviä heittoja, muuhun ei tällä hetkellä pysty.

Toivotamme onnea ja paljon hyviä heittoja kaikille pelaajillemme. Tuloksia voi seurata Metrixissä.