Perämeri Open ja Pro Tour #1 Tali

Perämeri Open on kirjoissa. Toppilassa pelattiin kaksi päivää vaihtelevissa sääolosuhteissa. Oli tuulta, oli auringonpaistetta, oli sadetta – yhteen väliin luvattiin jopa ukkosta. Kisarata oli hyvässä kunnossa ja niin näytti OFS:n edustajatkin olevan. Sen verran komia mitalisaalis kisoista pokattiin. Alla lyhyt yhteenveto kisoista meikäläisten silmin.

Veikka Moilasen avaus jäi onneksi rannalle.

MPO:ssa nähtiin tiukka taistelu, jossa eilisen jälkeen kisaa johtanut Jätkän Kiekon Eero Oikarinen pelasi tasaisen vahvasti, eikä antanut voiton lipsua käsistään. Kisaan lähti neljä pelaajaa jaetulta kakkossijalta, ja kakkosena maaliin tuli OFS:n Henri Sirniö, jolla ei kuulemma ollut mitään ennakko-odotuksia kisaan suhteen, ja joka lähti pitämään hauskaa ja nauttimaan finaalikierroksesta. SkyBlue kävi muuten peräti kolmen kameran kanssa kuvaamassa finaalikierrosta, joten pääsemme pian seuraamaan YouTubesta Henkan ja muiden kärkikorttilaisten kierrosta.  MPO:ssa kolmanneksi nousi Jukka Tyni, joka pelasi päivän hot roundin -9. Samaan tulokseen ylsi kisoja järjestävän BSC:n Japi Pistokoski. 

MPO top3: 1. Eero Oikarinen, 2. Henri Sirniö, 3. Jukka Tyni.

Naisissa OFS:n Mervi Syväluoma pelasi tänään erittäin hienon kierroksen, ja selvitti radan tuloksella +4. Merville selvä voitto kuuden heiton turvin. Kakkossijasta sen sijaan nähtiin hieman tiukempi taistelu, lopulta hopean vei BSC:n Hannele Määttä heiton erolla OFS:n Julia Haaraniemeen. Kisoissa pelattiin myös FA1-luokassa, jossa voitto ratkesi pienimmällä mahdollisella marginaalilla, eli heitolla. Kultaa Paula Määttä, hopeaa Kajsa Wickström ja pronssia Kati Tuomainen, kaikki Ofsilaisia.

Julia Haaraniemi ja hänen kisansa viimeinen putti.

MP40-luokassa voitto meni tällä kertaa naapurikuntaan, kun KFS:n Mikko Iisakka vei kultaisen pystin kotiinsa. Kakkossijalla oli kahden kierroksen jälkeen tasatuloksessa OFS:n Mikko Kanninen ja Jouni Räinä. CTP-kisan jälkeen Mikko vei hopeisen pystin ja Jouni sai tyytyä pronssiseen. MP50-luokassa keskipallilla seisoi tälläkin kertaa Jukka Määttä.

Jouni Räinä pelasi tänään uransa ensimmäisen tonnin kierroksen.

MA3-luokka oli tänään Ofsilaisten juhlaa, kun Anssi Valkama, Niko Karttunen ja Atro Nykänen piti huolta siitä, että kaikki pystit matkasivat meikäläisten matkassa kotiin. Niko ja Atro joutuivat niin ikään ratkaisemaan hopeisen pystin kohtalon CTP:llä, ja Niko oli tällä kertaa tarkempi. MA4-luokassa voittoon ylsi tänään OFS:n Jaakko Moilanen, ennen BSC:n Mikko Takaloa ja OFS:n Aatu Tapiota. 

MA3 top3: 1. Anssi Valkama, 2. Niko Karttunen (CTP), 3. Atro Nykänen.

Onnittelut kaikille Perämeren tuulia Toppilassa selättäneille!

Ai niin, luvattiin myös hieman kuulumisia Talista. Valitettavasti meillä ei ole kuvamateriaalia tarjolla (mutta älkää hättäilkö, kuvia on tulossa ihan YouTubeen, kunhan videot valmistuvat). Talissa Kristian Kuoksa pelasi nimittäin itsensä kolmen kierroksen jälkeen neljännelle sijalle! Eikä ero kisaan voittaneeseen Väinö Mäkelään lopulta jäänyt kuin kaksi heittoa. OFS onnittelee Kristiania!

Muiden Ofsilaisten sijoitukset Talissa: Juho Parviainen oli 36. MPO:ssa, Jenni Eskelinen jaettu 6. FPO:ssa ja Jori Löytynoja jaettu 12. MP50-luokassa.