Frisbeegolfia hyvässä seurassa!

Frisbeegolfia yli 20 vuotta

Oulun frisbeeseura ry (OFS) on vuonna 1997 perustettu kaikille avoin urheiluseura, jonka toimialue on Oulun seutu. OFS on jo yli 20 vuoden ajan tarjonnut jäsenilleen monipuolista toimintaa, aina treenimahdollisuuksista sisäisiin kisoihin. Vuosien varrella meistä on kasvanut lähdes 200 harrastajan yhteisö, jossa jokainen jäsen on yhtä arvokas – olipa kyseessä sitten EM-mitalisti tai tulevaisuuden lupaus.

Seuran alkuperäinen nimi oli ei kuitenkaan ollut Oulun frisbeeseura, vaan Oulun liitokiekkourheilijat (OLU). Vuonna 2001 seurastamme tuli rekisteröity yhdistys, ja siinä samassa nimikin vaihtui. OFS on tällä hetkellä Oulun ja koko Pohjois-Suomen suurin seura.

Oulun frisbeeseuran yli 20-vuotiseen historiaan mahtuu monenlaista tapahtumaa: Hiiroseen talkoiltiin ensiksi 9- ja myöhemmin 18-väyläinen rata, seuramme perustajajäsen Antti Luuri on osallistunut Saksan mestaruuskisoihin voittaen Masters-luokan, Simon Lizotte on käynyt vieraanamme EuroTourilla, Jenni Eskelinen voitti EM-kultaa, lisäksi olemme järjestäneet junioritoimintaa, satoja ja satoja viikkokisoja, lukuisia PDGA-kisoja vuosittain sekä muutamat SM-kisat ja jopa EM-kisat. Eikä tarinalle näy loppua.

Oulun frisbeeseuran 20-vuotisen juhlavuoden kunniaksi Oululainen Epic DG Films kuvasi ja tuotti vuonna 2017 lyhytdokumentin OFS – 20 vuotta hyvässä seurassa, joka esittelee seuran historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Frisbeegolf Oulussa

Oulun frisbeeseuran primus motor, Antti Luuri, on harrastanut frisbeeurheilua vuodesta 1980 lähtien. Helsingin-vuosien 1990–1996 jälkeen hän toi Ouluun tullessaan tuliaisena ajatuksen Oulun omasta frisbeegolfradasta. Sinnikkään työn tuloksena saatiin Kaukovainion vanhalle golfkentälle kesällä 1998 ensimmäiset neljä golfkoria paikalleen. Keväällä 1999 olikin 9-väyläinen rata jo valmis, ja se nimettiin sijaintinsa mukaan Hiirosen radaksi. Kesäkuussa 2004 rata laajennettiin silloiseksi SM-tasoiseksi 18-väyläiseksi. Rata oli valmistuessaan Suomen neljäs täysimittainen frisbeegolfrata.

Hiirosesta kaikki siis alkoi, seuraavana vuorossa oli Meri-Toppilan rata, joka valmistui 2007. Sen jälkeen ratoja on tasaiseen tahtiin tullut lisää – ja Oulun frisbeeseura jäsenineen on ollut enemmän tai vähemmän mukana vaikuttamassa ja edesauttamassa lähes jokaisen radan syntyä sekä ylläpitoa.

Tällä hetkellä Oulun kaupungin alueella on kuusi rataa, ja lähikunnissa neljä lisää. Oulua ei siis suotta tituleerata Suomen frisbeegolfpääkaupungiksi. Oulun radat ovat Hiirosen lisäksi kaupungin omistuksessa olevat Meri-Toppila DGP, Virpiniemi DGP, Honkimaa DGP, yksityisen frisbeepuisto-osuuskunnan Pikkarala frisbeegolf sekä yksityisen seuran kaupungin mailla ylläpitämä Lassilanrannan rata. Lähikuntien radat ovat Köykkyri DGP Kempeleessä, Rantakylän rata Limingassa, Muhos DGP Muhoksella sekä Murron frisbeegolfrata Tyrnävällä. Uusin tulokas on Iissä sijaitseva Illinsaari DGP.