Viikon jäsen – Anton Aho

Anton Aho

Anton Aho

Tällä viikolla viikon jäsenenä on alle pari vuotta pelannut tänä vuonna 18-vuotta täyttävä Anton Aho. Antonilla on kuitenkin hirveä lapanen, ja hänet on nähty muun muassa pirkottamassa Virpiniemen nelosta lähes nostoputilla. Tänään tutustutaan tähän nuoreen tulevaisuuden lupaukseen hieman paremmin.

 Milloin aloitit frisbeegolfin ja miten löysit lajin pariin?

-Aloitin frisbeegolfin 2016 kesällä. Kaverit kävivät lähes joka päivä frisbeegolffaamassa ja kysyivät sitten minuakin mukaan ja siitä se sitten lähti. Meillä on edelleen kasassa viiden hengen porukka, jolla käydään kesällä heittämässä aika lailla joka päivä.

Miksi juuri frisbeegolf? Mikä lajissa viehättää?

– Aluksi laji oli mukavaa, kun vietettiin aikaa kavereiden kanssa, mutta kun heitto alkoi onnistua, lajissa alkoi viehättää heiton onnistuminen, kun saa kiekon lentämään juuri sillä tavalla miten on ennen heittoa suunnitellut. Lajissa viehättää myös sen kilpailuhenkisyys. Jokaisella kierroksella voi kilpailla itseään tai muita vastaan.

Antonin vahvuuksiin kuuluu pitkät avausheitot.

Antonin vahvuuksiin kuuluu pitkät avausheitot.

 Onko sinulla taustaa muissa urheilulajeissa? Harrastatko tai kilpailetko jossain muussa lajissa?

-Harrastin ennen frisbeegolfia jalkapalloa noin 8 vuotta ja salibandya 2 vuotta.

Mitkä ovat heikkoutesi ja vahvuutesi frisbeegolfissa?

-Vahvuutenani pidän pitkiä sekä useimmiten myös tarkkoja rystyheittoja. Uskallan myös yrittää uusia linjoja sekä tuloksen kannalta riskialttiita heittoja, enkä paljon seiftaile, mutta se on toisaalta myös heikkous. Heikkoutena pidän kämmenheittoja ja lähipeliä, joita olisi tarkoitus kehittää tänä vuonna.

Lempikiekkosi perusteluineen.

PD2, koska kestää kovaa vetoa ja ei kippaa yli tuulella. Kulutettuna käntää mukavasti yli ja menee pitkälle. Bägistä kyseistä kiekkoa taitaa löytyä 6 kappaletta.

Mikä on kotiratasi? Entä suosikkiratasi, onko se sama vai joku muu rata? 

-Kotirata on Köykkyri  ja suosikkarata on Pikkaralan pro-rata.

Anton kotiradallaan Köykkyrissä. Taustalla tähyillään joko pöllöä tai kiekkoa puussa.

Anton kotiradallaan Köykkyrissä. Taustalla tähyillään joko pöllöä tai kiekkoa puussa.

Oletko asettanut tavoitteita frisbeegolfissa? Jos niin millaisia?

-Tänä vuonna olisi mukava päästä junioreiden SM-kisoihin. Siitä lähdetään sitten pykälä pykälältä isompiin kisoihin jos taidot riittää ja pää kestää.

Onko joku tietty kisa tai tapahtuma kaudella 2018, jota odotat erityisen innolla?

-Junioreiden SM-kisat sekä Naamivaara Open, kun pääsee kaveriporukan kanssa matkustelemaan ja kisaamaan.

Kiitoksia haastattelusta Anton, ja onnea tulevalle kisakaudelle. Toivottavasti pääsemme pitämään peukkuja puolestasi elokuun alussa Jyväskylässä pidettävien junioreiden SM-kisojen aikana.